Make My Day Napisano 10 Marzec 2011 Napisano 10 Marzec 2011 Witam Od dłuższego czasu poszukuję odpowiedniego metalu dla ostrza miecza jak i lufy karabinu/strzelby. Czy ktoś mógłby podać ciekawą teksturę? Pozdrawiam, MMD.
Macias4 Napisano 16 Marzec 2011 Napisano 16 Marzec 2011 Samą teksturą tego nie zrobisz. Materiał to też zdolność dobijania światła, otoczenia, nierówności na nim. Musisz przyjrzeć się jakimś zdjęciom oryginalnych mieczy i luf i na podstawie tego spróbować uzyskać podobny efekt.Tyle mogę pomóc.
animatrix Napisano 29 Marzec 2011 Napisano 29 Marzec 2011 Proponuję przetrzepać arch & design, jeśli renderujesz w mentalu. Dopiero całkiem niedawno odkryłem, że ma wielkie możliwości, a jeśli się mylę, niech mnie pr0si wyprowadzą z błędu :P
ca mel Napisano 31 Marzec 2011 Napisano 31 Marzec 2011 Poszukaj sobie tekstur z nazwą brushed metal. Nie wiem jak material arch&design, ale mayowy mia material, ktory jest jego odpowiednikiem, ma bardzo dobrze wyglądające efekty anizotropowe. Po narysowaniu ręcznym color i specular taki brushed metal wrzucony w kanał anisotropy powinien dać bardzo ładne ostrze miecza. Pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi