kzakrzewski1 Posted March 31, 2011 Share Posted March 31, 2011 Witam Praca nad modelingiem, oświetleniem i texturami na przykładzie sofy firmy BMT. A oto postępy. Model prawie gotowy, brak jeszcze szwów i może pojawią się lekkie zagniecenia. Prawdopodobmnie materiał ulegnie zmianie. Proszę o podpowiedzi, wszelkie sugestie i krytyka mile widziane. Pozdrawiam soft 3ds 2009, vray,ps Link to comment Share on other sites More sharing options...
Camel Posted March 31, 2011 Share Posted March 31, 2011 studio b.ładnie,możesz zostawic jak jest a teraz tylko pora na udoskonalenie modelu i materiału Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzakrzewski1 Posted March 31, 2011 Author Share Posted March 31, 2011 Jak już ukończe model to zamieszcze go do pobrania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
indian Posted March 31, 2011 Share Posted March 31, 2011 hej, jak się nazywa ta sofa ? studio bardzo przyjemne, model podobnie :) salut. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzakrzewski1 Posted March 31, 2011 Author Share Posted March 31, 2011 Niestety nazwy modelu nie pamiętam. Ja mam wersję narożnikową koszt ok. 3500zł w zależności od wybranej tkaniny. Można kupić w Agata Meble a firma jest z Poznania. Walczyłem trochę z mapowaniem materiału ale ciężko to idzie. Miałem problemy z Unwrap UVW. Niewiem czy to wina modelu. Brak czasu Link to comment Share on other sites More sharing options...
maksymilian. Posted April 2, 2011 Share Posted April 2, 2011 Materiał faktycznie można by zmienić, może trochę więcej światła z prawej strony. No i jakieś subtelne zniekształcenia na poddupkach by się chyba przydały bo wyglądają dość twardo. Ale sofka bardzo fajna. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Camel Posted April 2, 2011 Share Posted April 2, 2011 może spróbuj relax unwrap , fajna sprawa, potem ścianki map uv można sobie popołączyć no i ładnie ułożyć i zeskalować na mapce uv Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucek Posted April 2, 2011 Share Posted April 2, 2011 Książki psują całość. Powiedz co to za problemy - coś się poradzi:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts