animatrix Napisano 31 Marzec 2011 Napisano 31 Marzec 2011 1. Gdy zoomuję obiekt to stopniowo zanika. Zanik = zoom. Jak to poprawić? To ciemne to nie jest wymodelowane, tak po prostu ,,obcina" coraz głębiej. 2. Po uruchomieniu w material editor wszystko jest jaskrawe. Reset pomaga. Co ja przestawiłem? :) Dzięki.
Smoku Napisano 31 Marzec 2011 Napisano 31 Marzec 2011 Jak nie chcesz żeby ucinało model rób zooma w ortographic view. Nie w perspektywie a takie przejaskrawione materiały to może gamme w przestawiłeś ?
mirach Napisano 31 Marzec 2011 Napisano 31 Marzec 2011 jasne materialy, jesli nie porada Smoka to stawiam na to ze w enviroment (8) ambient light nie jest czarny. 1
animatrix Napisano 31 Marzec 2011 Autor Napisano 31 Marzec 2011 (edytowane) hmmm... Problem z ucinaniem obiektów pojawił się dopiero wczoraj. ze 2 lata odpalalem maxa, sporadycznie, ale nigdy nie widziałem takiego problemu. Poza tym przyzwyczaiłem się do pracy w perspektywie :) Z gammą nie robiłem nic. Korekcja nie pomaga. UP^ Thx! enviro faktycznie. Tzn jest czarny, ale jak przesune suwak w dol i z powrotem do czzarnego jest ok. thx Edytowane 31 Marzec 2011 przez animatrix
Dynamico Napisano 1 Kwiecień 2011 Napisano 1 Kwiecień 2011 To może masz ustawiony renderer Mental ray i włączoną kontrolę ekspozycji. Ja kiedyś długo się z czymś takim męczyłem zanim się połapałem.
F/X Napisano 1 Kwiecień 2011 Napisano 1 Kwiecień 2011 Takie znikanie często jest przy perspektywie jak masz małe obiekty. Klikasz w górnym rogu na nazwe viewportu (perspective,front,back etc). Viewport clipping i dostosowujesz sobie tą strzałeczką po prawej jak blisko camery obiekt ma być renderowany.
Rekomendowane odpowiedzi