Napisano 2 Kwiecień 201114 l Witam Oto mój pierwszy finished w skromnym otoczeniu. Edytowane 7 Kwiecień 201114 l przez maksymilion
Napisano 2 Kwiecień 201114 l Całikiem przyzwoicie, ale ciut za mało jak na finished. Jakieś dziwne plamy masz w prawym górnym rogu. Popracuj jeszcze nad kadrem. średnio mi się podoba materiał talerzy. Dorzuć jeszcze bump mapkę - blachy się robi ze zwiniętego drucika i widać to prążkowanie. Czemu wszystkie tomy mają taką samą średnicę? ;) I zrób dziury w tylnich naciągach centralek. pozdro
Napisano 4 Kwiecień 201114 l No i jest blado, mały kontrast. Proponuję tez dorobić jakieś ciekawsze tło bo faktycznie to raczej WIP a nie FINISHED. Proponuję też poprawić kadr jak pisał kolega wyżej, a głównie mam na myśli zmniejszenie zbiegów. Ogólnie nie ma źle. Pozdrawiam!
Napisano 4 Kwiecień 201114 l Paskudnie szeroki kąt kamery i studio niedobre. Ja bym to widział w konwencji bardziej prezentacji produktu - ciemne tło i te sprawy.
Napisano 4 Kwiecień 201114 l Studio bleee... ale model już fajny. Obrazek bardziej do działu "rendery testowe" niż do finished. Dadaj DOFik, jakieś zbliżono, inne ujęcie i będzie cacy :) Na razie słabo, ale też nie tragicznie. Keep Going ;)
Napisano 5 Kwiecień 201114 l Autor Dzięki za komentarze. Morze jutro wrzucę jakieś inne kadry ale sceny nie zmienię bo po prostu nie znam się na ustawieniach oświetlenia itd. I zależało mi bardziej na ocenie modelu niż na sceny. morze ktoś mi da jakieś tutoriale do oświetlania scen lub obiektów to coś tam wydłubie.
Napisano 5 Kwiecień 201114 l Perkusja fajna aczkolwiek scena nie wykończona imo. I proszę "morze" to jest szerokie,głębokie i niebieskie ;)
Napisano 6 Kwiecień 201114 l ...morze ktoś mi da jakieś tutoriale do oświetlania scen lub obiektów... Chętnie tylko nie napisałeś: W jakim sofcie to zrobiłeś i jakiego silnika renderującego użyłeś :)
Napisano 6 Kwiecień 201114 l Autor Dobra wzorując się tym tutorialem dzięki za niego. Wyszło mi coś takiego Sądzę że jest lepiej
Napisano 6 Kwiecień 201114 l Zwiększ sampling koniecznie. Zmień ciut kard. No i dopal trochę jeszcze ;) Strasznie ciemno. Ciężko nawet cokolwiek o materiałach powiedzieć bo jest czarna plama ;) powodzenia!
Napisano 11 Kwiecień 201114 l Autor Nie wiem może stojakami wzorowałem się do YAMAHY Centralki naprężenia od mojej starej perkusji pol muzu no i reszta też od YAMAHY.
Napisano 12 Kwiecień 201114 l Akurat to co tutaj wrzuciłem to model z evermotion ... i wygląda prawie jak to twoje.
Napisano 12 Kwiecień 201114 l Autor Znaczy mam to traktować jak pochwałę za dobry model czy sugerujesz, że to dałem gotowca i macie go oceniać.
Napisano 13 Kwiecień 201114 l Autor skoro model się podoba to osiągnąłem swój cel jutro popracuje nad studiem żeby było lepiej. dzięki za wstępny tutorial do oświetlenia bo bez niego nie dał bym rady.