maksymilion Napisano 2 Kwiecień 2011 Share Napisano 2 Kwiecień 2011 (edytowane) Witam Oto mój pierwszy finished w skromnym otoczeniu. Edytowane 7 Kwiecień 2011 przez maksymilion Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 2 Kwiecień 2011 Share Napisano 2 Kwiecień 2011 Całikiem przyzwoicie, ale ciut za mało jak na finished. Jakieś dziwne plamy masz w prawym górnym rogu. Popracuj jeszcze nad kadrem. średnio mi się podoba materiał talerzy. Dorzuć jeszcze bump mapkę - blachy się robi ze zwiniętego drucika i widać to prążkowanie. Czemu wszystkie tomy mają taką samą średnicę? ;) I zrób dziury w tylnich naciągach centralek. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godzil Napisano 4 Kwiecień 2011 Share Napisano 4 Kwiecień 2011 No i jest blado, mały kontrast. Proponuję tez dorobić jakieś ciekawsze tło bo faktycznie to raczej WIP a nie FINISHED. Proponuję też poprawić kadr jak pisał kolega wyżej, a głównie mam na myśli zmniejszenie zbiegów. Ogólnie nie ma źle. Pozdrawiam! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 4 Kwiecień 2011 Share Napisano 4 Kwiecień 2011 Paskudnie szeroki kąt kamery i studio niedobre. Ja bym to widział w konwencji bardziej prezentacji produktu - ciemne tło i te sprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 4 Kwiecień 2011 Share Napisano 4 Kwiecień 2011 Studio bleee... ale model już fajny. Obrazek bardziej do działu "rendery testowe" niż do finished. Dadaj DOFik, jakieś zbliżono, inne ujęcie i będzie cacy :) Na razie słabo, ale też nie tragicznie. Keep Going ;) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maksymilion Napisano 5 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2011 Dzięki za komentarze. Morze jutro wrzucę jakieś inne kadry ale sceny nie zmienię bo po prostu nie znam się na ustawieniach oświetlenia itd. I zależało mi bardziej na ocenie modelu niż na sceny. morze ktoś mi da jakieś tutoriale do oświetlania scen lub obiektów to coś tam wydłubie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 5 Kwiecień 2011 Share Napisano 5 Kwiecień 2011 Perkusja fajna aczkolwiek scena nie wykończona imo. I proszę "morze" to jest szerokie,głębokie i niebieskie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 6 Kwiecień 2011 Share Napisano 6 Kwiecień 2011 ...morze ktoś mi da jakieś tutoriale do oświetlania scen lub obiektów... Chętnie tylko nie napisałeś: W jakim sofcie to zrobiłeś i jakiego silnika renderującego użyłeś :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maksymilion Napisano 6 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2011 Robię w 3dmax z mental ray Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 6 Kwiecień 2011 Share Napisano 6 Kwiecień 2011 Tu masz fajny tutek do oświetlenia studyjnego w mr: pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maksymilion Napisano 6 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 6 Kwiecień 2011 Dobra wzorując się tym tutorialem dzięki za niego. Wyszło mi coś takiego Sądzę że jest lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 6 Kwiecień 2011 Share Napisano 6 Kwiecień 2011 Zwiększ sampling koniecznie. Zmień ciut kard. No i dopal trochę jeszcze ;) Strasznie ciemno. Ciężko nawet cokolwiek o materiałach powiedzieć bo jest czarna plama ;) powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maksymilion Napisano 7 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 7 Kwiecień 2011 Dodaje kolejne w lepszej jakości trochę rozjaśniłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xaia Napisano 11 Kwiecień 2011 Share Napisano 11 Kwiecień 2011 A to nie jest przypadkiem ta perkusja z dodaną jedną stopką? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maksymilion Napisano 11 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2011 Nie wiem może stojakami wzorowałem się do YAMAHY Centralki naprężenia od mojej starej perkusji pol muzu no i reszta też od YAMAHY. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xaia Napisano 12 Kwiecień 2011 Share Napisano 12 Kwiecień 2011 Akurat to co tutaj wrzuciłem to model z evermotion ... i wygląda prawie jak to twoje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maksymilion Napisano 12 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2011 Znaczy mam to traktować jak pochwałę za dobry model czy sugerujesz, że to dałem gotowca i macie go oceniać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 12 Kwiecień 2011 Share Napisano 12 Kwiecień 2011 bardzo dobry model, lepsze studio i będzie malina :) salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maksymilion Napisano 13 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2011 skoro model się podoba to osiągnąłem swój cel jutro popracuje nad studiem żeby było lepiej. dzięki za wstępny tutorial do oświetlenia bo bez niego nie dał bym rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi