maksymilion Posted April 7, 2011 Share Posted April 7, 2011 (edited) Witam Chciałbym zaprezentować kolejne audi na tym forum. ogólną karoserie już skończyłem tylko czy dobrze i bez krzywizn to chciałbym wiedzieć. Edited April 21, 2011 by maksymilion Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smoku Posted April 7, 2011 Share Posted April 7, 2011 tylko czy dobrze i bez krzywizn to chciałbym wiedzieć[/img] Tego nikt Ci nie powie jak nie pokażesz modelu wygładzonego bez siatek również. Model nie wygląda, źle ale urywające się loopy np. te od chamferów pewnie nie dadzą dobrego rezultatu po MS 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berger Posted April 7, 2011 Share Posted April 7, 2011 Jak narazie jest krzywo i bardzo nierównomiernie rozłożona siatka. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
eco Posted April 8, 2011 Share Posted April 8, 2011 Aby wiedzieć czy jest dobrze i bez krzywizn powinieneś patrzeć na swoje blueprinty oraz zestaw fotografii- ale nawet bez tego wyraźnie widać, że siatkę masz poprowadzoną krzywo. Skupiłeś się na tworzeniu detali kiedy krzywizny głównej bryły nie są prawidłowe. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maksymilion Posted April 8, 2011 Author Share Posted April 8, 2011 Dzięki Już wiem że jest krzywo z resztą sam o tym wiedziałem ale dodaje jeszcze z MS plus alufelgę Link to comment Share on other sites More sharing options...
eco Posted April 9, 2011 Share Posted April 9, 2011 (edited) Poprawiałeś coś ? ;) Edited April 9, 2011 by eco Link to comment Share on other sites More sharing options...
maksymilion Posted April 10, 2011 Author Share Posted April 10, 2011 No teraz postarałem się trochę poprawić przód. Choć dopiero teraz zastanawiam się jak ja zrobię te pojechane światła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maksymilion Posted April 15, 2011 Author Share Posted April 15, 2011 Teraz już poprawiony chyba bez krzywizn tak mi się zdaje oceńcie coś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eco Posted April 15, 2011 Share Posted April 15, 2011 Nadal modelujesz bez wnikliwego przyglądania się zdjęciom. Obwód przedniego grill'a lepszy ale nadal brakuje mu do oryginału. Jego ramy na elemencie przedniego zderzaka już wyraźnie wskazują na niepoprawną powierzchnię (dobrze to widać na pierwszym ujęciu)- przetłoczenie na masce z lewej strony nie przechodzi płynnie w krawędź obramowania na zderzaku. Ostry zbieg przy połączeniu maski i przedniego zderzaka w pobliżu nadkola oraz zanikająca przy światłach krawędź charakterystyczna nadkole/maska Brakuje przetłoczenia na progu. Generalnie to sporo niedociągnięć przy detalach samej bryły- wiem, że się czepiam ale poprawna bryła jest podstawą dobrego modelu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maksymilion Posted April 16, 2011 Author Share Posted April 16, 2011 (edited) Dzięki nareszcie solidna krytyka tego mi było trzeba biorę się za poprawki. jeszcze jak mógłby mi ktoś pokazać Jak zrobić tą siatkę pod światłami to był bym wdzięczny. pozdr. Edited April 16, 2011 by maksymilion Link to comment Share on other sites More sharing options...
maksymilion Posted April 19, 2011 Author Share Posted April 19, 2011 kiedyś po godzinne były trzy wypowiedzi teraz po 3 dniach nic nie ma ale trudno dodaje już ze zrobionymi przednimi światłami i poprawami Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deex Posted April 19, 2011 Share Posted April 19, 2011 Koła za duże, samochód siedzi za wysoko. Trochę słabe jakościowo te rendery. Czekam na więcej. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maksymilion Posted April 19, 2011 Author Share Posted April 19, 2011 Dzięki najpierw chciałbym wyeliminować wszelkie błędy a dopiero potem zająć się renderem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wonsky Posted April 19, 2011 Share Posted April 19, 2011 Bok Ci chyba faluje (szczególnie na wysokości progu) i tych lamp prawie nie widać ;) Refleksy na całym boku też jakoś dziwnie sie zachowują. Pokażesz aktualną siatke? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maksymilion Posted April 20, 2011 Author Share Posted April 20, 2011 Proszę bardzo oto siatki Link to comment Share on other sites More sharing options...
eco Posted April 20, 2011 Share Posted April 20, 2011 Dobrze że poprawiasz choć na takim etapie jaki masz (sporo "gotowych" detali, chamfery na karoserii itp) ciężko jest robić poprawki bo niestety trzeba zajmować się każdym elementem. Polecam zajrzeć pod ten link- jest to co prawda wersja Spyder ale ma sporo wspólnego z twoim modelem. Przypatrz się powierzchniom oraz rozkładowi siatki bo tu jest prowadzona wręcz wzorcowo: http://www.smcars.net/forums/work-progress-high-quality/33670-iron-man-2-his-audi-r8-spyder.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
maksymilion Posted April 20, 2011 Author Share Posted April 20, 2011 Łoł widzę sporo do poprawy no ale trudno jakoś to poprawie dzięki za ten link ciekawi mnie jak on zrobił te siatki pod światłami i w wlotach powietrza pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maksymilion Posted April 21, 2011 Author Share Posted April 21, 2011 Postarałem się jakoś odczytać ten wzór i coś poprawić nawet zacząłem robić prowizoryczny silnik. oceniajcie krytykujcie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawlito Posted April 21, 2011 Share Posted April 21, 2011 Na moje oko lekko za mały znaczek na masce i sama maska jest prześwietlona co utrudnia dostrzeżenie ewentualnych błędów. Niekonsekwentnie poprowadzona krawędź dachu na styku z przednią szybą, zanikająca w pobliżu płaszczyzny symetrii. Nierówna szczelina przy drzwiach od strony zawiasów. Moje uznanie za upór. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Berger Posted April 21, 2011 Share Posted April 21, 2011 Dziwne kolory tych ostatnich renderów. Skończ jeszcze model i pozalepiaj te wszystkie dziury. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maksymilion Posted April 21, 2011 Author Share Posted April 21, 2011 Dzięki za oceny z chęciom dokończyłbym ten model i pozatykał wszystkie dziury ale po raz setny zapytam jak zrobić taki gril Link to comment Share on other sites More sharing options...
natas Posted April 21, 2011 Share Posted April 21, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=L4GLuBy-se8 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maksymilion Posted April 21, 2011 Author Share Posted April 21, 2011 o właśnie tego mi było trzeba wielkie dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maksymilion Posted April 22, 2011 Author Share Posted April 22, 2011 Teraz gdy ma już siatki mogę iść dalej Jest lepiej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PrzemaSS_POL1 Posted April 22, 2011 Share Posted April 22, 2011 Jest o wiele lepiej...popatrz tylko np. na próg..chyba powinny być twardsze krawędzie.Troszkę ci szyba uciekła przednia. może rotate i będzie grać. pzdr 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maksymilion Posted April 22, 2011 Author Share Posted April 22, 2011 Faktycznie na progach powinno być takie zaostrzenie. Szybę poprawiam i chyba zbliżam się do końca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wonsky Posted April 22, 2011 Share Posted April 22, 2011 Niżej zaznaczyłem elementy, które moim zdaniem są zrobione troche inaczej niż w orginale lub są jakieś krzaki. Jeżeli chodzi o próg, to u Ciebie jest on płaski, brakuje na nim przetłoczenia. Wydaje mi sie, że jest też krzywe "przecięcie" oddzielające próg od reszty. Przetłoczenia na masce też wydają sie za małe (płytkie), a to na zderzaku chyba troche krzywe. Wiem, że czepiam sie szczegółów, ale to chyba tez czasem dobra rzecz? ;) Pozdrawiam. Uploaded with ImageShack.us Link to comment Share on other sites More sharing options...
maksymilion Posted April 23, 2011 Author Share Posted April 23, 2011 Jasne bardzo dobra rzecz tylko moja maszynka tego już nie wytrzymuje i już nie mam sił czegokolwiek poprawiać.zaraz coś wrzuce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maksymilion Posted April 25, 2011 Author Share Posted April 25, 2011 To teraz wrzucam w jakiś tam kolorkach. I nie mam siły nic więcej robić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eco Posted April 26, 2011 Share Posted April 26, 2011 No to słabo bo tylne nadkole non stop do bani- szczególnie widoczne na ujęciu "z przodu" - dolna część prawie zakrywa obrys opony. Zerknij na zdjęcia na stronie 2 swojego wątku to od razu wyłapiesz różnicę. Po tym przetłoczeniu na progu też widać że już ten model Cię męczy bo robiłeś je "na oko"- ja bym jednak proponował wykrzesać jeszcze nieco sił i takie babole poprawić bo szkoda tak na finiszu odpuszczać :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts