Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

W tym temacie będę pokazywał różne moje obiekty które tworzę w celach treningowych i nie tylko. Z renderingiem nie jest u mnie najlepiej dlatego wszelkie uwagi i opinie będą mile widziane.

Na początek trochę zieleninki

dr3c.png

dr4a.png

rolinka.png

Edytowane przez UVW

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 3,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Na trzecim zdjęciu razi jasna plamka na liściach przez co wszystkie wyglądają identycznie. Zdaję sobie sprawę, że wszystkie liście to jedna i ta sama mapa, ale ten charakterystyczny szczegół sprawia, że jest to wyjątkowo widoczne.

Napisano

Super, też będę musiał porobić sobie takie modele do wizek. Pierwsze dwa są naprawdę dobre a ostatni ma "słabą" doniczkę i ziemię. :) Ta biała kropka to pikuś. W PS czy co tam używasz zamaluj i będzie.

Napisano
  • Autor

Dzięki za komentarze :-). Co do tej plamki to sam się dziwie że wcześniej tego nie zauważyłem.

Model kwiatka był robiony z myślą o testowaniu na nim oświetlenia i materiałów dlatego siatka nie jest zbyt okazała, ale oczywiście ją pokaże.

kwiateksiatka.png

Napisano
  • Autor

W końcu udało mi się znaleźć trochę czasu żeby zacząć jakiś nowy model, tym razem JAK-40

jak40lux2.png

jak40lux.png

jak40a.png

jak402.png

Napisano

fajne prace. w samolocie aby było bardziej realistycznie, proponuję dodać żeberka pomiędzy taflami szyby, gdyż szyba lotnicza nie jest jednolita.

Napisano
  • Autor

Witam, po dłuższej przerwie chciałem się podzielić wizualizacją takiego domku nawiązującego do stylu regionalnego. Obrazek liczony mentalray'em, (w 2d dodane tylko niebo). Wszelkie uwagi i spostrzeżenia szczególnie te dotyczące oświetlenia mile widziane.

d1viz2c2blend.jpg