Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

cześć,

dla porządku zakładam wątek i wrzucam to co mam. póki co baza - godzina z kawałkiem, może trochę więcej. gdy będzie gotowa przerzucę to do maxa bo modelować będę w poly. wybaczcie niską rozdzielczość - imageshack wprowadził jakieś ograniczenia:/ następnym razem będzie większe

unled1wuv.jpg

pozdrawiam

• Odpowiedzi 20
  • Wyświetleń 4,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

w imagu wystarczy zaznaczyc opcje nie 800x 600 tylko nie zmieniaj rodzielczosci zdjeci :) jest nad przyciskiem niebieskim

Napisano
  • Autor

dzięki maciek.m, dokładnie o to chodziło. nie doczytałem:)

zbliżam się do tyłu z tym rysowaniem. nie jestem demonem prędkości

unled1gt.jpg

pozdrawiam

Napisano

Hej,

Będziesz potem łączył powierzchnie snapując do tych linii czy jak to działa w Rihno? Pytam bo totalnie nie znam nosorożca.

Napisano
  • Autor

Smoku, te krzywe posłużą mi tylko jako podkład do modelowania w maxie. obsługa krzywych w Rhino jest o niebo wygodniejsza niż maxowa. gdybym chciał zrobić model w Rhino musiałbym zacząć zupełnie inaczej - widoczne krzywe na niewiele by mi się zdały. ale modelując w NURBS nie wyrobiłbym się w 4 miesiące:)

pozdrawiam

Napisano

interesujące...jestem ciekaw jak Ci wyjdzie później. Zawsze unikałem nurbsów, może maxowy nie dawał mi satysfakcji. I tak to zostało do dziś.

Pozdrawiam

Jonasz

Napisano

Jak już będziesz exportował do max'a to wywal połowę wozu z tych splinów bo w maxie potem mało co widać, szczególnie w perspective.

Napisano
  • Autor

Berger, chyba nigdy mi to nie przeszkadzało choć tym razem robię trochę gęściej niż zazwyczaj. wyjdzie w praniu:)

Jonasz - dzięki. chodzą słuchy że nurbs w maxie to porażka ale osobiście nie próbowałem

Edytowane przez polka dot

Napisano
  • Autor

cześć, daję tylko znać że zacząłem coś działać. dopiero trzecie podejście;)

unled2oh.jpg

pozdrawiam

Napisano

Kurde podobają mi się te splajny. Mógłbyś powiedziec jak modelujesz samochód? Robisz baze a potem detaliki czy jedziesz od razu każdy element z osobna?

Napisano

Tylko po co bierzesz pod uwagę te kształty lamp :) Nigdy nie rozumiałem dlaczego ludzie tak lubią utrudniać sobie pracę.

Napisano
  • Autor

Karkosik - dawno nie modelowałem ale chyba najbardziej odpowiada mi metoda od ogółu do szczegółu. przynajmniej nie ma żalu gdy trzeba jakiś element zrobić od nowa

Berger - a jak inaczej zrobiłbyś te lampy? klosz schodzi pod innym kątem. a jeśli namawiasz mnie na mid-poly... :P

Smoku - staram się jak mogę choć na tym etapie to nie wyczyn. dzięki!

Napisano

Spoko, przypuszczam, że i tak użyjesz tej metody jak tylko dojdziesz do kierunkowskazów tylnich lub przednich :)

Napisano
  • Autor

Berger - mam nadzieję że po MS wytnę tylko wlew paliwa i kształt pod przednim znaczkiem, ale zobaczymy jak pójdzie z tymi kierunkami. dzięki za doping, biorę się za modelowanie:)

Napisano
  • Autor

powoli do przodu, testuję przód. będzie trochę prostowania w dolnej części, spróbuję pozbyć się pięciokątu z maski. chyba schrzaniłem też chamfery;)

48787994.jpg

54860406.jpg

pozdrawiam

Napisano

Pięciokąt jak pięciokąt, niekoniecznie musi szkodzić o ile jest dobre wygięcie machy, natomiast bardziej martwiłbym się o krągłość zderzaka pod światłami (robi się tam płasko)

asdasdtdr.jpg

Napisano
  • Autor

właśnie o to się martwię. nie chciałbym już tam zagęszczać siatki ale może z dodatkowym podziałem uda się to podciągnąć

Napisano
  • Autor

cześć, trochę wstyd że tak mało ale niech będzie - wrzucam porcjami, zrobię model na jaki czas pozwoli. musiałem się trochę cofnąć i poprawić parę rzeczy, następnym razem postaram się machnąć chociaż nadkole i klosze. widzę te brzydkie rogi pod światłem ale to i kilka innych powierzchni poprawię na poziomie chamferów - dojdzie kilka krawędzi i będzie łatwiej

unled1cp.jpg

pozdrawiam