JOKER Napisano 14 Maj 2011 Napisano 14 Maj 2011 (edytowane) Czesc wszystkim :)chcialbym wam pokazac kolejny render samochodowy :)tym razem studyjny nad ktorym popracowalem sobie w domu w czasie wolnym:)model oczywiscie z plyty Evermotion ktory notabene ja zrobilem dawno dawno temu:) Enjoy Soft oczywiście 3ds max + vray i troszke PS Edytowane 19 Maj 2011 przez JOKER
Dobrotek Napisano 14 Maj 2011 Napisano 14 Maj 2011 Ciekawie się prezentuje, aczkolwiek (IMHO) mógłbyś dać bardziej agresywniejszą prezentację. Mam na myśli - obrócić kamerę, lekko zblurować tyły, tak by przód przykuwał wzrok, jak na lekko agresywny design samochodu (w pozytywnym odbiorem, nie wiem jak to inaczej ująć :P)
PCZ Napisano 14 Maj 2011 Napisano 14 Maj 2011 Pięknie. Dodał bym tylko lekkie odbicie planu aby nie było tak matowo.
Kubajaniak Napisano 14 Maj 2011 Napisano 14 Maj 2011 Co to za okrągła plama na przedniej szybie po prawej stronie? Wygląda jak ślad po przyssawce od nawigacji :P
JOKER Napisano 14 Maj 2011 Autor Napisano 14 Maj 2011 (edytowane) Co to za okrągła plama na przedniej szybie po prawej stronie? Wygląda jak ślad po przyssawce od nawigacji :P ta plama to nie na przedniej szybie a na tylniej i to odbija sie czesc silnika:) co zrobic tak to juz jest:)........w miedzy czasie poprawilem w ps juz niema plamy:) Pięknie. Dodał bym tylko lekkie odbicie planu aby nie było tak matowo. pomysle nad tym poki co chcialem wyrenderowac na matowym podlozu jakos taka koncepja mi pasowala:) Ciekawie się prezentuje, aczkolwiek (IMHO) mógłbyś dać bardziej agresywniejszą prezentację. Mam na myśli - obrócić kamerę, lekko zblurować tyły, tak by przód przykuwał wzrok, jak na lekko agresywny design samochodu (w pozytywnym odbiorem, nie wiem jak to inaczej ująć :P) jak wyzej jeszcze sie pobawie ta scenka moze jakies nowe ujecia pojawia sie pozniej poki co to musi wystarczyc:) Edytowane 14 Maj 2011 przez JOKER
plasti Napisano 14 Maj 2011 Napisano 14 Maj 2011 jak mam byc szczery to w porownaniu do twoich poprzednich prac, ta wypada slabo
NV Napisano 15 Maj 2011 Napisano 15 Maj 2011 Tak samo jak plasti, niestety nie jest to jakość , którą widziałem tutaj jakiś czas temu. Model jest spoko ale studio i render już raczej przeciętny . Myślę, ze w post można by jeszcze wiele wyciągnąć.
JOKER Napisano 19 Maj 2011 Autor Napisano 19 Maj 2011 Maly update specjalnie dla Dobrotka niewiem na ile moge zrobic render agresywny :P mam nadzieje ze nie jest zabardzo bo wtedy musialbym watek od 18+ zaznaczyc:)pozdrawiam
vision3d Napisano 19 Maj 2011 Napisano 19 Maj 2011 o ile refleksy z boku wygladajac calkiem smakowicie o tyle maska i przednia szyba nie wygladaja juz ciekawie, powiedzialbym ze wrecz cienko jak na Ciebie - ot walniety softbox z boku i tyle. Widzialem shot na ktorym sie chyba wzorowales i jak sie przyjrzysz to tam ewidentnie jest gradient (od prawej do lewej, a nie tylko biala plama swiatla), warto to mysle dopracowac bo jest potencjal. Nie podoba mi sie rowniez styk przedniej szyby z dachem i A-slupkiem, nie widac osadzenia szyby tylko jakby byla wycieta skalpelem ;)
JOKER Napisano 19 Maj 2011 Autor Napisano 19 Maj 2011 o ile refleksy z boku wygladajac calkiem smakowicie o tyle maska i przednia szyba nie wygladaja juz ciekawie, powiedzialbym ze wrecz cienko jak na Ciebie - ot walniety softbox z boku i tyle. Widzialem shot na ktorym sie chyba wzorowales i jak sie przyjrzysz to tam ewidentnie jest gradient (od prawej do lewej, a nie tylko biala plama swiatla), warto to mysle dopracowac bo jest potencjal. Nie podoba mi sie rowniez styk przedniej szyby z dachem i A-slupkiem, nie widac osadzenia szyby tylko jakby byla wycieta skalpelem ;) w sumie niewzorowalem sie na zadnym zdjeciu jesli chodzi o studio tak poprostu sobie sie bawilem :) scenka fakt mozna jeszcze poracowac nad tym odbiciem na przedniej szybie w wolnym czasie zobacze co sie da jeszcze zrobic :)dzieki za komentarz :)pozdrawiam
pecet Napisano 19 Maj 2011 Napisano 19 Maj 2011 Na nowym renderze bok wyszedł świetnie, na masce przydałby się też taki miękki gradient.
Rekomendowane odpowiedzi