phlox_subulata Napisano 19 Maj 2011 Napisano 19 Maj 2011 (edytowane) Witam Traktuję to jako ćwiczenie, zobaczę co wyjdzie. Nie mogę znaleźć w necie jakiegoś Blueprintów tego Dodga. Nie przemyślałem tego wcześniej. Myślę że to co mam wystarczy. Edytowane 15 Lipiec 2011 przez phlox_subulata
Smoku Napisano 19 Maj 2011 Napisano 19 Maj 2011 Jedyna ciekawa rzecz jaką udało mi się znaleźć na cartype. Nie wiem czy masz ale wrzucam. http://www.cartype.com/pages/2311/dodge_zeo__2008 Bp to nie są wprawdzie, ale zawsze coś.
phlox_subulata Napisano 20 Maj 2011 Autor Napisano 20 Maj 2011 Smoku -Dzięki spoko mam. pucios - trochę bez zastanowienia z sentymentu do elektrycznych aut. Postaram się coś wyskrobać, jak tylko dam wszystkim studentom zaliczenie. Może wcześniej coś zacznę w między czasie.
phlox_subulata Napisano 31 Maj 2011 Autor Napisano 31 Maj 2011 (edytowane) tak doktorant zaliczenie z grafiki inżynierskiej :) jeszcze do końca sesji muszę dokończyć artykuł i wysłać do recenzji. Ale w wakacje już coś na pewno zrobię, widzę że inni to już zaawansowane prace mają. Edytowane 31 Maj 2011 przez phlox_subulata
phlox_subulata Napisano 31 Maj 2011 Autor Napisano 31 Maj 2011 Coś zapytam przy okazji jak mam chwile wolną. Wiem że to nie miejsce na takie pytanie ale może ktoś pomoże. Chodzi o to gdzie można u nas w kraju zrobić doktorat z Grafiki Komputerowej lub Inżynierskiej coś co będzie podlegać pod 3D??? Obecnie mój profesor jest Ekologiem i nalega na doktorat interdyscyplinarny z Ekologii powiązanej z grafika. Ale co będzie w przyszłości jak pracę zechcę zmienić?? a tu w papierach będzie doktor ekologii i lipa z grafiką wtedy:( Uczę Grafiki Inżynierskiej CAD 2D/3D na AutoCAD od przyszłego semestru też na 3Dmax 2012. Pozdrawiam
phlox_subulata Napisano 1 Czerwiec 2011 Autor Napisano 1 Czerwiec 2011 Ja to wiem. Jednak komisje na uczelni wiedzą swoje i ich interesuje papier. Przykład kolega mgr mat-inf po zrobieniu doktoratu z Ekologi nie będzie mógł uczyć matematyki, statystyki i informatyki bo będzie ekologiem. Ja w pracy naukowej cały czas wykorzystuje wiedzę o grafice i wizualizacji. W wakacje będę jeszcze szukał.
Pawlito Napisano 1 Czerwiec 2011 Napisano 1 Czerwiec 2011 Myślę że w grafice nie tytuł naukowy się liczy a portfolio. Możesz uczyć grafiki w prywatnych szkołach typu Drimagine, jeśli nie pozwoli ci robić tego na uczelni twój "papier".
phlox_subulata Napisano 4 Czerwiec 2011 Autor Napisano 4 Czerwiec 2011 (edytowane) Ok zacząłem tak jak większość od felgi. Bardzo chcę wymodelować to autko a tu cały czas coś. Felga okupiona spalonymi buraczkami i dzieckiem na głowie. Oto pierwsze przymiarki: Edytowane 4 Czerwiec 2011 przez phlox_subulata
phlox_subulata Napisano 9 Czerwiec 2011 Autor Napisano 9 Czerwiec 2011 Znalazłem chwilę na poprawę i dodanie detali do felgi może ktoś coś wypatrzy, uwagi mile widziane.
Filippo Napisano 9 Czerwiec 2011 Napisano 9 Czerwiec 2011 Ogólnie spoko tylko jakbyś mógł dać ujęcie z boku, bo nie widać czy jest odpowiednio wklęsła w środku.
Zernat Napisano 9 Czerwiec 2011 Napisano 9 Czerwiec 2011 Z uwag to jedynie to iż felga bardzo ładna i to że idziesz w fajny detal :) Ale ta felga ma bardzo gęstą siatkę, ale widać że inaczej się po prostu nie dało, ile to ma poly ? I skoro idziesz w tak detal to czy jesteś pewien że komputer uciągnie ci końcową fazę ? :P
maciek.m Napisano 9 Czerwiec 2011 Napisano 9 Czerwiec 2011 No felga wyszła ladnie:) chcialem juz napisac ze sroby za male ale przyjzalem sie zdjeciom i poprostu ta felga jest taka duza, ale jak na moje oko to felga jest za malo wklesla do srodka, od polowy dlugosci ramion mocniej wchodzi w srodek .
phlox_subulata Napisano 10 Czerwiec 2011 Autor Napisano 10 Czerwiec 2011 Filippo i maciek.m - na pewno jest za mało wklęsła bo mi też cały czas się tak zdawało, poprawię przy najbliższej okazji. Jakoś nie mam czasu na ugryzienie jej w całości za jednym razem. Zernat - felga po przekształceniu na poly ma ok 90k. Do dalszej pracy zostawiam ją w 5 658 poly. Do renderów finalnych jeszcze się zastanowię. Czy komp to uciągnie?? Oby jak coś to w wakacje na katedrze popracuję trochę.
phlox_subulata Napisano 10 Czerwiec 2011 Autor Napisano 10 Czerwiec 2011 Na szybko poprawiłem wklęsłość środka. Może dziś jeszcze dodam oponę, jak mi studenci pozwolą. Teraz to jest napięty okres zaliczenia, prace licencjacki i magisterskie.
Filippo Napisano 10 Czerwiec 2011 Napisano 10 Czerwiec 2011 Już chyba ok. Ładni Ci znaczek wyszedł :)
phlox_subulata Napisano 10 Czerwiec 2011 Autor Napisano 10 Czerwiec 2011 (edytowane) Dodaję z oponą GoodYear 255/40 R23 na tył z przodu będzie 225. Opona jest wymodelowana ekspresem, więc będzie co poprawiać. Siatka bieżnika gdzieniegdzie ma babole. Zrobiłem jeszcze test czy komp domowy pociągnie więcej poligonów. to tyle, czas zacząć budę:) a może tarczę i zawieszenie? Edytowane 10 Czerwiec 2011 przez phlox_subulata
Pawlito Napisano 10 Czerwiec 2011 Napisano 10 Czerwiec 2011 Zernat, to pewnie rozwiało Twoje wątpliwości.
phlox_subulata Napisano 24 Czerwiec 2011 Autor Napisano 24 Czerwiec 2011 Urwałem trochę czasu w robocie i zrobiłem bazę (tak wstępnie). Nie wiem jak wygląda w nim zawieszenie, wahacze, przeguby i reszta. Mam gotową tarczę i hamulce, przydał by się reszta. Może ktoś wie jak to tam wygląda (może coś podobnego) dzięki.
phlox_subulata Napisano 27 Czerwiec 2011 Autor Napisano 27 Czerwiec 2011 Powoli coś zaczyna wychodzić.
maciek.m Napisano 27 Czerwiec 2011 Napisano 27 Czerwiec 2011 No juz zaczyna fajnie wygladac, tylko popracowalbym jeszcze nad tymi elementami co zaznaczylem. Wiem ze to trudne miejsca ale poprobuj, poodciagaj od siebie linie jak najbardziej sie da zeby nie robily sie ostre krawedzie, albo je usun zostaw zakonczone na lini a nie do punktu czasami sie nie krzaczy :D aa jeszcze w gornym prawym rogu swiatla :)
Smoku Napisano 27 Czerwiec 2011 Napisano 27 Czerwiec 2011 Za ostre nie które krawędzie. ale tak to fajnie panie poczynasz sobie ;) Znalazłeś w końcu BP? Jak tak to podzieliłbyś się proszę ładnie :)?
phlox_subulata Napisano 28 Czerwiec 2011 Autor Napisano 28 Czerwiec 2011 dzięki za uwagi maciek.m te miejsca mnie właśnie trochę irytowały. Poprawię to jak będę miał kilka chwil. Siadam do niego na godzinę lub dwie raz na kilka dni, mam nadzieję wyrobić się do września. smoku - nie znalazłem, pokleiłem kilka zdjęć front, back i boki a górę mam z jakiejś stronki gdzie był model do kupienia. Ktoś umieścił widoki z viewportów, niestety są bardzo słabe.
phlox_subulata Napisano 4 Lipiec 2011 Autor Napisano 4 Lipiec 2011 Postarałem się poprawić większość zaznaczonych miejsc, inne tak mi się wydaje poprawię już w czasie cięcia całej bryły na poszczególne elementy. Miałem też spory zastój, wrzucam co udało mi się dodać. Jeszcze nie wszystkie końce nadkoli nad koli są zaokrąglone i gdzie nie gdzie widać błędy. Jak potnę bryłę to poprawię te mankamenty. Myślałem że tył i światła będą bardziej pogięte ale jak się okazało są całkiem logicznie zrobione.
maciek.m Napisano 4 Lipiec 2011 Napisano 4 Lipiec 2011 Ale fajny tyłek ma to autko :) Juz jest lepiej ale jak zwykle ale:P popraw na masce na tym przetloczeniu po srodku, robi sie wybrzuszenie od symetry,drobnostka ale :) cos dziwnie jak by naprezone bylo na poczatku slupka i na dole przedniego zderzaka na rogu tego uwypuklenia po sordku. Ale wiesz dasz jasny lakier i nie bedzie widac :D Mowie Ci z ciemnym lakierem to jakas masakra wszystko widac i wszyscy sie czepiaja hehe:D (żarcik ofkors)
phlox_subulata Napisano 4 Lipiec 2011 Autor Napisano 4 Lipiec 2011 Oj co się dzieje w tym miejscu na przednim zderzaku!! sam tego nie pojmuje:( mam koszmary z tym miejscem. Jak bym nie pociągną linii to i tak widać to piekielne coś. Może jakoś sobie z tym poradzę, czas pokarze. Z tym wybrzuszeniem to spoko jak scalam symetrię i wywalam środkowego loopa to wszystko gra. Z tym słupkiem to tam ma być dodatkowa lekko widoczna krawędź. Dzięki za rady. Tylko czasu brak ale ale już nie długo.
maciek.m Napisano 4 Lipiec 2011 Napisano 4 Lipiec 2011 A moze z przodu masz tam jakis punkt na punkcie ktorego nie widac? Przesuwales wszystkie punkty pojedynczo zeby zobaczyc czy nie ma podwojnych? Moze tez pokaz siatke zblizenie tamtego miejsca cos sie pomysli :)
phlox_subulata Napisano 5 Lipiec 2011 Autor Napisano 5 Lipiec 2011 Wszystko z baraku czasu, dziś coś podrzucę. Punkty są ok ale muszę to jakoś inaczej rozwiązać.
phlox_subulata Napisano 11 Lipiec 2011 Autor Napisano 11 Lipiec 2011 Poprawiłem co nieco, dodałem tez kilka innych rzeczy tak na szybko. Mój kierownik katedry jedzie na urlop to przysiądę trochę więcej do modelu. Może w końcu zacznę robić wnętrze. (maciek.m już na finiszu jest gratulacje!) :)
FF Napisano 11 Lipiec 2011 Napisano 11 Lipiec 2011 noo, teraz sie robi bardzo fajnie, powodzenia. ten dyfuzor z tylu tylko chyba cos faluje.
phlox_subulata Napisano 12 Lipiec 2011 Autor Napisano 12 Lipiec 2011 oj faluje rzeczywiście, pewnie złapałem przypadkiem jakieś dodatkowe punkty.
phlox_subulata Napisano 14 Lipiec 2011 Autor Napisano 14 Lipiec 2011 Wczoraj dorobiłem co nieco i poprawiłem falujące miejsca. Może coś jeszcze widać co nie pasuje lub się nie zgadza??
maciek.m Napisano 14 Lipiec 2011 Napisano 14 Lipiec 2011 Mi sie podoba :) Widze troche okielznales to miejsce na przednim zderzaku na dole ale nie do konca :) A srodek juz prawie gotowy :P w konceptach zawsze takie minimalistyczne wnetrza.
martix69 Napisano 14 Lipiec 2011 Napisano 14 Lipiec 2011 bardzo fajnie to wygląda, świetne auto oraz model, tyl tego samochodu podoba mi sie najbardziej. Teraz tylko czekać na rendery.
phlox_subulata Napisano 14 Lipiec 2011 Autor Napisano 14 Lipiec 2011 Maciek.m to jest tak jako tako na tym czasem, chciałem też resztę dodać. Zderzak poprawię ostatecznie jak zrobię inne rzeczy. Jutro wrzucę jeszcze kilka referek. Może z rana fotele podgonię. Nie widać nic do czego można się czepić?? Zawsze jak odstawię model na jakiś czas i zajmę się czym innym to po powrocie już wiem co jest nie tak.
martix69 Napisano 14 Lipiec 2011 Napisano 14 Lipiec 2011 wydaje mi się ze ta krawędź powinna być ostrzejsza tak jak tu http://autoshow.roadfly.com/wp-content/gallery/dodge-zeo-concept-detroit/dodge-zeo-concept.jpg
phlox_subulata Napisano 15 Lipiec 2011 Autor Napisano 15 Lipiec 2011 O to dobrze że ktoś coś widzi. matrix69_Na początku to miejsce było ostre ale potem coś chyba rozluźniłem. Trochę szpachli i papier ścierny załatwi sprawę Dzięki! :). Potem włażę do środka.
phlox_subulata Napisano 15 Lipiec 2011 Autor Napisano 15 Lipiec 2011 Dodałem fotele do wnętrza i i wyklepałem na ostro zagięcie przy dachu. Zapraszam do obserwacji może coś się znajdzie. Na weekend robię przerwę, może jeszcze dziś tylko zmajstruję jakiegoś sprząta na TSM.
martix69 Napisano 15 Lipiec 2011 Napisano 15 Lipiec 2011 pokazałbyś siateczki foteli, bo ciekawi mnie jeden element w nich
phlox_subulata Napisano 15 Lipiec 2011 Autor Napisano 15 Lipiec 2011 Jestem jeszcze ok godzinę więc jak chcesz zobaczyć jakiś fragment to zaznacz. Po prostu zrobię zbliżenie i siatkę. Fotele w całości bez ms:
Lukii Napisano 15 Lipiec 2011 Napisano 15 Lipiec 2011 Witam!! Świetny modeling czysto i prosto ja zauważyłem tylko 3 małe błędy. Tak trzymaj powodzenia !
phlox_subulata Napisano 15 Lipiec 2011 Autor Napisano 15 Lipiec 2011 Tam gdzie tablice się przyczepia zrobiłem wgłębienie może coś tam umieszczę, brakuje mi jeszcze tej szklistej przysłony. co to pozostałych to w poniedziałek je poprawię.
martix69 Napisano 15 Lipiec 2011 Napisano 15 Lipiec 2011 dzięki za siatki foteli, bo myślałem oparcie to 3 osobne elementy ale juz wszystko jasne.
phlox_subulata Napisano 19 Lipiec 2011 Autor Napisano 19 Lipiec 2011 Miałem trochę wolnego czasu i ulepiłem wewnętrzna stronę drzwi.
phlox_subulata Napisano 19 Lipiec 2011 Autor Napisano 19 Lipiec 2011 Lukii_poprawiłem i zaokrągliłem to miejsce przy bagażniku. Zagłębienie przy tablicy zatrzymam a na zderzaku chyba już jest lepiej. Będę to jeszcze wszystko szlifował jak tylko zobaczę co z teksturami będzie się działo.
phlox_subulata Napisano 20 Lipiec 2011 Autor Napisano 20 Lipiec 2011 Jeszcze kilka dodatków do wnętrza
Robertus Napisano 20 Lipiec 2011 Napisano 20 Lipiec 2011 Naprawdę super to wszytko idzie, szczególnie ze niema printów :) Myślę że jest to jeden z najciekawszych wyborów w tej bitwie i jeśli opatrzysz go ekstra renderem to masz mój głos :)
Rekomendowane odpowiedzi