Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

W lipcu zeszłego roku pisałem o projekcie Autodesk o nazwie Photofly. Projekt znajdował się w "laboratorium" Autodesk. Jak się właśnie okazało projekt w dalszym ciągu jest rozwijany. W internecie ukazały się informacje oraz wideo przedstawiające jego nową wersję. Przypomnę tylko, że Photofly pozwala na przekształcenie serii zdjęć w scenę 3D.

Wideo:

Więcej: labs.autodesk.com/technologies/photofly/

Edytowane przez Adek

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 3,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Do wszystkiego to się pewnie nie nada. Z filmików jakie oglądałem dla matchmovera dodawanego do maxa, to jeżeli to narzędzie zaimplementują do niego to będzie miazga pewnie. Kręcenie video, żeby dodać obiekty gdzie z automatu wszystko przeleci przez matchmovera wygeneruje ruch kamera i do tego całą scenkę (penwie nie będzie idealna ale na pewno wystarczy). Wszystko oteksturowane i dobre dla odbić. Taki miks pewnie byłby super (mimo że się tym jeszcze nie zajmowałem, to w teorii tak by mi pasowało jak ulał:D)

Napisano

Wypas wyglada ale z tym "there are no limits"... Uwierze jak zobacze drzewo albo pnacza na scianie ;)

Napisano

Z "there are no limits" to raczej dotyczy zastosowania narzędzia, a nie narzędzia samego w sobie :)

Napisano

beny - w tym przypadku to mogl byc rownie dobrze widelec. Sky is the limit! ;)

Ale fajny bajerek.

Napisano

Już wcześniej powstał taki soft... "Photomodeler" z myślą o archeologii, medycynie i medycynie sądowej.

Photomodelera testowaem sobie... liczy strasznie długo... ale efekty są po prostu powalające... w momencie kiedy ziarenka piasku nawet są na modelu.
Napisano

jest juz do pobrania na autodesk labs, ale dla mnie nie laczy z serwerem.

Napisano

Bajer sprawa!!! ;] jedna rzecz tylko drażni... że wszystkie exporty dzieją się przez ich serwery, co pewnie w przyszłości się zmieni. Ale program ma naprawdę niezły potencjał!!