Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Chcialbym wymodelowac czlowieka. Kiedys w koncu trzeba to zrobic:). I wlasnie prosilbym o wszelkie porady dotyczace tego zagadnienia. Tylko prosze, nie odsylajcie mnie do tutka o Joan D`Arc, wolalbym zrobic cos bardziej naturalnego. Nie podobaja mi sie takie troche mangowe postacie.

Z gory dziekuje za odpowiedz.

Pozdro

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Częśc przyjemna - zbieranie referek ;)

Potem warto popatrzeć na siatki innych, poczytać conieco o edgeloopach i rozpocząć modelowanie. Wg mnie najłatwiej rozpocząć korzystając z rysunkow, zeby załapać mniej wiecej \"forme\" ciała. Potem lepiej podłożyć zdjęcia, żeby popracować nad proporcjami.

A jak już zaczniesz to dawaj do WIPa, a dostaniesz mase bardziej lub mniej przydatnych porad. Ale powinny być ;)

Tyle ode mnie (amatora, ktory cały czas meczy 1. postać organiczną ;P )

pozdr

kozioo

Napisano

Hmmm... Chyba się uszczęśliwię, bo właśnie sprawdziłem i u mnie działa:| W kazdym razie poszukaj topicu \"topologia siatek\" na forum3d.kom-net.pl

Napisano

Wiem, ze robie OT, ale niech ktoś mi powie czemu u mnie działają obydwie wersje tego sznurka (pod IE i netszkapą sprawdzałem) :] Mam jakieś fajniejsze wersje tych przeglądarek? :P

Napisano

u mnie też działają ...

blood_brother: co do twojego pytania, to myślę, że w modelowaniu człowieka bardzo ważna, oprócz referek, jest znajomożć anatomii; sam zaczynam przygodę z maxem od modelowania człowieka, a dokładniej aniołka na obecną bitwę; nim jednak zacząłem modelować posiadałem już pewną biegłość w rysowaniu co na etapie modelowania organicznego bardzo się przydaje; łatwiej układać siatkę gdy wyczuwasz jak idą mięśnie, a ich kształt masz w głowie bo rysowałeś je wiele razy pod różnymi kątami etc.; bez takiego wyczucia ciężko chyba wymodelować naturalnie wyglądającą sylwetkę, zwłaszcza, że przychodzi moment, gdy referki średnio się przydają i musisz zaufać intuicji ...

tak z technicznego punktu widzenia to w modelewaniu organiki nie ma chyba nic trudnego; tylko marudne przesuwanie vertexów, cięcie poligonów, extrudowanie, znowu cięcie itd. - w tle tego wszystkiego kombinowanie by mieć dobrze poukładaną siatkę - nic ciekawgo ...

to tyle od nowicjusza, z 1 modelowym doświadczeniem w temacie :)

pozdr

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.