Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam,

Mam problem z ustawieniami Vraya. Pojawiają mi sie plamy na ścianach i prześwity światła pomiędzy sufitem a ścianą. Wdzięczny będę za konstruktywne uwagi, podpowiedzi.

ustawieniag.jpg

widok10orzechowska.jpg

By Winkiel75 at 2011-06-06

Edytowane przez Winkiel
  • Odpowiedzi 7
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

witam! przeswity moze dlatego ze nie dociagneles scian ? a plamy na scianach to wydaje mi sie wynikaja z tego ze dales za malo subdivs w light cache , moze ustaw tak na 1600 na poczatek i sprawdz ;) pozdrawiam

Napisano

A ja proszę o zapoznanie się z regulaminem forum, w szczególności z punktem dotyczącym zasad nazewnictwa wątków i działów forum. Twój temat został źle nazwany i/lub utworzony w złym dziale, w przypadku braku reakcji zostanie usunięty.

Pozdrawiam.

Napisano

Dzięki za podpowiedzi. Pomogło. Mam jeszcze jedno pytanie, może nie do tego działu ale nie wiem do którego zamieścić więc pytam. Czy korzystaliście z usług tzw farm renderujących? Jakie macie doświadczenia?

Napisano

Masz ustawienia na LOW więc raczej można przewidzieć że nie będzie całkiem czysto - to w kwestii plam

Co do "Hsph subdivision na 100 (z 50) a interpolation samples daj na 50 (z 20). Dodatkowo materiał podałogi zminiłbym na vray" To nie zgadzam sie. Kombinowanie z materiałami ovverride w tym przypadku moim zdaniem jest bez sensu. Hsph na 100 to sporo za duzo. Oczywiście można tyle dać albi i więcej jak masz czas ale można tez spokojnie wyrenerować czysto z mniejszą wartością. W light cachu 1200 tez spokojnie wystarczy. A 50 w interpolation samples może ci rozmyć detale chociaż na to pewnie by poradził AO

Nie oczuekuj że wnętrze ci sie czyściutko policzy w pół godziny. Cudów nie ma

Powiedz jakie masz tam światła jeszcze w scenie i jak ustawione. Szczególnie jeśli masz vray lighty