Napisano 8 Czerwiec 201113 l Zamierzam pouczyć się trochę na tej małej kuchni (max2009,vray 1,5) ( jeśli dobrze pójdzie, to puszczę tą scenę dla porównania także w mentalu ) celem jest dopieszczenie tego na maxa :) jak widać, dopiero zacząłem - jest model i clay render. u góry jest alpha na razie ale będą okna. Nie moje są modele sprzętów - wzięte ze strony producenta (wolf,viking - mikrofala, kuchenka itp) oraz projekt tego wnętrza to też nie jest moja koncepcja, reszta własna. Jak coś to mogę uploadować rzuty. pzdr Edytowane 22 Sierpień 201113 l przez Przemekd
Napisano 12 Czerwiec 201113 l Co tak właściwie uczysz się na tym projekcie? Jeśli renderu i tex., to: -przepaliłeś, -podłoga gryzie się z marmurem (?), który wygląda jak sklejka, -chrom na belki konstrukcyjne (?) (P.S. Jak to się właściwie nazywa? ;P), -daj trochę lekkiego chaosu, tzn. te butelki źle wyglądają tak w rządku, -moim zdaniem kran nie pasuje do rączki piekarnika. pzd. Daniel
Napisano 12 Czerwiec 201113 l Mikrofala jest w idiotycznym miejscu .Wyobrażasz sobie sięganie do niej , choćby z talerzem zupy ?
Napisano 12 Czerwiec 201113 l Całość jest źle przemyślana. Np. gdzie kroić, mieszać etc.? No ale projekt projektem.
Napisano 12 Czerwiec 201113 l Autor @Jedidan12 - dzieki za poprawki - ucze się reneru, swiatla i tex, to na górze to kratownica, poprawiam to co wskazałeś, projekt nie jest mój ale jest w tym pomieszczeniu bardzo mało miejsca na cokolwiek, jest zsyp na pranie w zabudowie, są szafy , jest łazienka z tyłu... to po prostu posrane wnętrze :) jeśli się widziało rzuty to arch odwalił kawał dobrej roboty i tak. @Kmicic - nie ja robiłem projekt,nie ja sie konsultowałem z klientem ;) być może nie jedzą zup i są wysocy :) ... mikro jest na wys 160wiem ze duzo, ale zostaje, fenks za komentarze poprawię i zrobię upa pzdr :)
Napisano 28 Czerwiec 201113 l Autor Upload po poprawkach Co mógłbym jeszcze tu poprawić, nad czym popracować? Czego jeszcze brakuje żeby wyglądało jak foto? pzdr
Napisano 28 Czerwiec 201113 l No... faktycznie, drewno do poprawy. Dopieść trochę modele np. zlewu bo jakiś taki dziwnie ostry, może się mylę. ;) Wrzucaj obrazki na imageshacka bo jakość spada.
Napisano 29 Czerwiec 201113 l Kadry są niefajne przede wszystkim. Poza tym miałeś takie fajne światło a teraz figa. Po trzecie ładuj obrazki z imageshacka bo attachment bluruje.
Napisano 25 Lipiec 201113 l Autor To już chyba ostatni upload tej kuchenki Komenty co poprawić oczywiście mile widziane, może coś podkręcić w ps ? Dzięki za pomoc pzdr Edytowane 22 Sierpień 201113 l przez Przemekd
Napisano 28 Wrzesień 201113 l Autor Wciąż nauka vraya na tym modelu, tym razem detal i kaustyka z którą jest problem. Czy ktoś mógłby może powiedzieć tak 'od strzała' czemu po włączeniu caustics wsyzstko robi się takie ciemne... załączam screeny renderów z caustics on oraz off Lub są jakieś dobre sprawdzone artykuły o caustics w vray'u ? Żeby poczytać dokładnie jak to działa - oświetlenie sceny - vray light, - sky portal a okno ma wyłączone Caustisc i GI w vray properities - spot light - który nie świeci, a jedynie generuje Caustics bez caustics: caustics: pzdr
Napisano 28 Wrzesień 201113 l W tej kuchni pierwsze, że za ciasno, mało ergonomicznie, a ogólnie jej styl przestrzały. Dopracuj to modelowo, a później pomyslimy o renderze. Klamka od drzwi jest dziwna. Może inna, a jeżeli drzwi to też szafa, to niech też będzie uchwyt. Takie moje propozycje.
Napisano 28 Wrzesień 201113 l Autor W tym sęk, że nie mogę za bardzo ruszyć modelu bo wszędzie są ściany,rury itp. ( - ta kuchenka na poddaszu to nie jest jakaśtam koncepcja kuchni w której mogę sobie przesunąć o 2 metry ścianę w bok bo tak mi pasuje. - to faktycznie istnieje i ma takie a nie inne wymiary ) Wrzucam dwa rzuty z notkami - popatrz sam, czy jest tam czym pojechać, by było więcej miejsca ? http://dl.dropbox.com/u/35077596/5-15%20R2-01%20Kitchenette_09_22_10-1-01.pdf Co do reszty - postaram się nad tym popracować jeszcze i dzięki za odp. pzdr