Przemekd Napisano 8 Czerwiec 2011 Share Napisano 8 Czerwiec 2011 (edytowane) Zamierzam pouczyć się trochę na tej małej kuchni (max2009,vray 1,5) ( jeśli dobrze pójdzie, to puszczę tą scenę dla porównania także w mentalu ) celem jest dopieszczenie tego na maxa :) jak widać, dopiero zacząłem - jest model i clay render. u góry jest alpha na razie ale będą okna. Nie moje są modele sprzętów - wzięte ze strony producenta (wolf,viking - mikrofala, kuchenka itp) oraz projekt tego wnętrza to też nie jest moja koncepcja, reszta własna. Jak coś to mogę uploadować rzuty. pzdr Edytowane 22 Sierpień 2011 przez Przemekd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemekd Napisano 11 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 11 Czerwiec 2011 Progres: proszę o komentarze co poprawić :) pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx Napisano 12 Czerwiec 2011 Share Napisano 12 Czerwiec 2011 Co tak właściwie uczysz się na tym projekcie? Jeśli renderu i tex., to: -przepaliłeś, -podłoga gryzie się z marmurem (?), który wygląda jak sklejka, -chrom na belki konstrukcyjne (?) (P.S. Jak to się właściwie nazywa? ;P), -daj trochę lekkiego chaosu, tzn. te butelki źle wyglądają tak w rządku, -moim zdaniem kran nie pasuje do rączki piekarnika. pzd. Daniel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kmicic Napisano 12 Czerwiec 2011 Share Napisano 12 Czerwiec 2011 Mikrofala jest w idiotycznym miejscu .Wyobrażasz sobie sięganie do niej , choćby z talerzem zupy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx Napisano 12 Czerwiec 2011 Share Napisano 12 Czerwiec 2011 Całość jest źle przemyślana. Np. gdzie kroić, mieszać etc.? No ale projekt projektem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemekd Napisano 12 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2011 @Jedidan12 - dzieki za poprawki - ucze się reneru, swiatla i tex, to na górze to kratownica, poprawiam to co wskazałeś, projekt nie jest mój ale jest w tym pomieszczeniu bardzo mało miejsca na cokolwiek, jest zsyp na pranie w zabudowie, są szafy , jest łazienka z tyłu... to po prostu posrane wnętrze :) jeśli się widziało rzuty to arch odwalił kawał dobrej roboty i tak. @Kmicic - nie ja robiłem projekt,nie ja sie konsultowałem z klientem ;) być może nie jedzą zup i są wysocy :) ... mikro jest na wys 160wiem ze duzo, ale zostaje, fenks za komentarze poprawię i zrobię upa pzdr :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemekd Napisano 28 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 28 Czerwiec 2011 Upload po poprawkach Co mógłbym jeszcze tu poprawić, nad czym popracować? Czego jeszcze brakuje żeby wyglądało jak foto? pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tribal Napisano 28 Czerwiec 2011 Share Napisano 28 Czerwiec 2011 zdecydowanie drewno jest do wymiany ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx Napisano 28 Czerwiec 2011 Share Napisano 28 Czerwiec 2011 No... faktycznie, drewno do poprawy. Dopieść trochę modele np. zlewu bo jakiś taki dziwnie ostry, może się mylę. ;) Wrzucaj obrazki na imageshacka bo jakość spada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 29 Czerwiec 2011 Share Napisano 29 Czerwiec 2011 Kadry są niefajne przede wszystkim. Poza tym miałeś takie fajne światło a teraz figa. Po trzecie ładuj obrazki z imageshacka bo attachment bluruje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemekd Napisano 25 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 25 Lipiec 2011 (edytowane) To już chyba ostatni upload tej kuchenki Komenty co poprawić oczywiście mile widziane, może coś podkręcić w ps ? Dzięki za pomoc pzdr Edytowane 22 Sierpień 2011 przez Przemekd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemekd Napisano 28 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2011 Wciąż nauka vraya na tym modelu, tym razem detal i kaustyka z którą jest problem. Czy ktoś mógłby może powiedzieć tak 'od strzała' czemu po włączeniu caustics wsyzstko robi się takie ciemne... załączam screeny renderów z caustics on oraz off Lub są jakieś dobre sprawdzone artykuły o caustics w vray'u ? Żeby poczytać dokładnie jak to działa - oświetlenie sceny - vray light, - sky portal a okno ma wyłączone Caustisc i GI w vray properities - spot light - który nie świeci, a jedynie generuje Caustics bez caustics: caustics: pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 28 Wrzesień 2011 Share Napisano 28 Wrzesień 2011 W tej kuchni pierwsze, że za ciasno, mało ergonomicznie, a ogólnie jej styl przestrzały. Dopracuj to modelowo, a później pomyslimy o renderze. Klamka od drzwi jest dziwna. Może inna, a jeżeli drzwi to też szafa, to niech też będzie uchwyt. Takie moje propozycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemekd Napisano 28 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2011 W tym sęk, że nie mogę za bardzo ruszyć modelu bo wszędzie są ściany,rury itp. ( - ta kuchenka na poddaszu to nie jest jakaśtam koncepcja kuchni w której mogę sobie przesunąć o 2 metry ścianę w bok bo tak mi pasuje. - to faktycznie istnieje i ma takie a nie inne wymiary ) Wrzucam dwa rzuty z notkami - popatrz sam, czy jest tam czym pojechać, by było więcej miejsca ? http://dl.dropbox.com/u/35077596/5-15%20R2-01%20Kitchenette_09_22_10-1-01.pdf Co do reszty - postaram się nad tym popracować jeszcze i dzięki za odp. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi