Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam taki problem. Modelowałem sobie Polygony na podglądzie samej siatki Wireframe. Po pewnym czasie przełączyłem się na normalny widok Smooth Shade All. Wszystkie obiekty w secenie się przemieniły oprócz tego jednego nad którym pracowałem. Obiekt dalej posiada właściwości zaznaczania faców i edgów ale nie wyświetla się poprawnie w oknie View? Dlaczego tak się dzieje? Jak sobie z Tym poradzić? Pozdrawiam

• Odpowiedzi 4
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Może jakimś cudem odpiąłeś od niego materiał? Zaznacz obiekt, kliknij na nim prawym przyciskiem, znajdź Assign Material i nadaj np Lamberta.

Chyba że nie możesz zaznaczyć tego obiektu, wtedy możliwe że włączyłeś gdzieś opcję "template". Mogłeś to zrobić w display layerach, albo w zakładce Object Display w shapie obiektu, bądź we właściwościach obiektu w zakładce Display.

• Like 1
Napisano

Ja mam często tak że po wymodelowaniu czego kolwiek mam poodwracane normals. Czasem też zostają zaznaczone edge i nie chcą się odznaczać, trzeba wtedy się przełączyć na edge zaznaczyć wszystkie i odkliknąć z boku i działa:) Co do twojego problemu to czy próbowałeś wyświetlić kierunki normal face's? Może też przez odwrócenie tak Ci się działo.