Napisano 14 Czerwiec 201113 l Mam taki problem. Modelowałem sobie Polygony na podglądzie samej siatki Wireframe. Po pewnym czasie przełączyłem się na normalny widok Smooth Shade All. Wszystkie obiekty w secenie się przemieniły oprócz tego jednego nad którym pracowałem. Obiekt dalej posiada właściwości zaznaczania faców i edgów ale nie wyświetla się poprawnie w oknie View? Dlaczego tak się dzieje? Jak sobie z Tym poradzić? Pozdrawiam
Napisano 14 Czerwiec 201113 l Może jakimś cudem odpiąłeś od niego materiał? Zaznacz obiekt, kliknij na nim prawym przyciskiem, znajdź Assign Material i nadaj np Lamberta. Chyba że nie możesz zaznaczyć tego obiektu, wtedy możliwe że włączyłeś gdzieś opcję "template". Mogłeś to zrobić w display layerach, albo w zakładce Object Display w shapie obiektu, bądź we właściwościach obiektu w zakładce Display.
Napisano 15 Czerwiec 201113 l Autor Nic z tych rzeczy. Zacząłem od początku budować siatkę i problem już się nie pojawia. Tak czy siak dzięki za pomoc. :)
Napisano 17 Czerwiec 201113 l Takie pytania nie na moja glowe, za skomplikowane to, obiekty mu sie przemieniaja, daj screena a na 100% cos z Lukim poradzimy ;)
Napisano 16 Lipiec 201113 l Ja mam często tak że po wymodelowaniu czego kolwiek mam poodwracane normals. Czasem też zostają zaznaczone edge i nie chcą się odznaczać, trzeba wtedy się przełączyć na edge zaznaczyć wszystkie i odkliknąć z boku i działa:) Co do twojego problemu to czy próbowałeś wyświetlić kierunki normal face's? Może też przez odwrócenie tak Ci się działo.