Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

witam, ostatnio zrobiony projekcik w 3ds i vray, co moznaby waszym zdaniem jeszcze podrasować, jakieś poprawki i uwagi, bedę wdzięczny, pocisk.jpg

Edytowane przez fioleczek1

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 2,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Wg mnie jest za duży blur na obszrach poza centrum sceny ( na napisie nad tarczą szczególnie to widać)

Napisano

Witam,

proszę zmienić nazwę tematu na zgodną z regulaminem działu WIP. Nazwę tematu możesz zmienić edytując pierwszy post. Edycja -> Wyślij (Zaawansowane).

Napisano

Witaj!

Jeśli to ma być amunicja .32 S&W wad cutter to zupełnie nie tak ona wygląda. Tutaj masz zdjęcie jak wygląda w rzeczywistości:

http://www.auctionarms.com/search/displayitem.cfm?itemnum=10155208

Jeśli zamierzałeś pokazać po prostu parę kulek, to bym pogrubił kryzy, zlikwidował otok wokół spłonki i trochę wydłużył pociski bo teraz wyglądają jakby ktoś je wepchnął do środka łuski. No i tak jak ktoś już wyżej wspominał amunicja rzadko kiedy jest tak czysta;) A już szczególnie środek wystrzelonej łuski, jest w niej pełno czarnej sadzy. A tarcza super, tu bym nic nie zmieniał.

Napisano

A ja mam pytanie jak wyżłobiłeś napisy "GFL ..." wklęśle ? Jaką funkcją ?

Napisano
  • Autor
A ja mam pytanie jak wyżłobiłeś napisy "GFL ..." wklęśle ? Jaką funkcją ?

napis jako text w maxie, wyextrudowany i potem wycięty boleanem,

a jesli chodzi o model amunicji, to w sumie celem było zrobienie paru kulek, bez scisłego trzymania się jak wygląda w rzeczywistości, akurat miałem taką łuskę i stąd ten napis,

Napisano

To znalazłem w pomocy Max'a

Select an object. Create panel (Geometry) Compound Objects Object Type rollout Boolean

Select an object. Create menu Compound Boolean

Ale nie rozumiem, jaki Create Panel ? Gdzie to jest ?

Mógłbyś mi powiedzieć jak posługiwać się tym booleanem ?

Napisano
  • Autor
To znalazłem w pomocy Max'a

Ale nie rozumiem, jaki Create Panel ? Gdzie to jest ?

Mógłbyś mi powiedzieć jak posługiwać się tym booleanem ?

pod tym linkiem jest ładnie wytłumaczone,