Napisano 14 Lipiec 201113 l Witam, we wtorek zabrałem się za VW polo najnowszej generacji. 30 godzin dłubania i taki efekt. Do zrobienia jeszcze zderzaki i lampa tylna. Soft : max 2012 i Vray 2.0, scenka z kolekcji EVERMOTION Pozdro Edytowane 15 Lipiec 201113 l przez MM3D
Napisano 15 Lipiec 201113 l Autor Drobna aktualizacja. Zrobiony zderzak przedni. Scenka od Evermotion, ale jest jakiś problem z materiałem asfaltu. Może ktoś z Was będzie miał na to radę :)? Z góry dzięki Pozdrawiam
Napisano 16 Lipiec 201113 l Autor Thecrev - Linka nie podam bo zabronione rozpowszechnianie :P plasti - masz rację, rzeczywiście tak wygląda :) Edytowane 16 Lipiec 201113 l przez MM3D
Napisano 17 Lipiec 201113 l A możesz pokazać siatkę modelu, bo jestem ciekaw, fajnie wygląda Ale na drugim opony złapały gumę chyba.
Napisano 18 Lipiec 201113 l Siatka świetna ;) Jedyne co to popraw kraniec z przodu mastki, bo powinien bardziej wystawać
Napisano 19 Lipiec 201113 l Na asfalcie rozjechały ci się mapy bump i dyfuse. Po za tym chyba jest dość małej rozdziałki ta mapka?
Napisano 19 Lipiec 201113 l Autor Dzięki Panowie :) Co do tekstury to nie jest za duża 5000x1500. Poszperam w ustawieniach materiału, może coś to zmieni. Pozdrawiam
Napisano 19 Lipiec 201113 l Co do modelu, a w zasadzie siatki to moja uwaga odnośnie wnętrza nadkola. Wiem że chciałoby się szybko zaznaczyć edge i przeciągnąć je z shiftem do środka, ale... no właśnie. Zauważyłem że generalnie środek powinien trochę wpadać za brzeg nadkola. Na niektórych pracach to bardzo źle wychodzi, szczególnie kiedy auto jest na skręconych kołach i widać to dokładnie, ale akurat u Ciebie łatwo przeszło. Sprawa druga która bardziej mi nie pasuje to otoczenie, które wygląda trochę postnuklearnie i średnio komponuje się z tym czystym modelem. Zobaczmy, skaliste rumowisko, i jakieś tam drzewka mogłyby sugerować że jesteśmy w górach, ale sprzyjrzyjmy się drzewom i zobaczmy że nie ma na nich igieł albo liści, ani jednego. Jeżeli to jest zima, to czemu nie ma śniegu, a nawet jeśli to nigdy nie jest tak żeby na drzewie nie zachował się ani jeden listek. Mógłbys zrobić tą scenerię np. o zmroku i dać trochę zielonej poświaty żeby imitowała promieniowanie, i to by miało większy sens. Do tej scenerii, najlepiej pasował by taki samochód: http://www.neskoromyuk.com/index.htm. Ogólnie model i render klasa, nie powiem, sam nie potrafię za bardzo studia swojego skonfigurować żeby dobrze wyglądało, ale tu jest okej.