Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam!

Mam mały problem z połączeniem 2 elementów. Muszę połączyć obiekt (1) z obiektem (2) z tym, że obiekt 2 ma polygony rozchodzące się w dół. Target Weld oczywiście sobie nie radzi z takimi trudnymi rzeczami a więcej metod łączenia nie znam. Proszę o pomoc.

58504775.png

58504775.png

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Żadna metoda nie zadziała, bo masz flipnięte poligony (chyba). Zaznacz te czarne i kliknij Flip w opcjach po prawej stronie. Połączyć możesz target weld, albo bridge.

Napisano

Wg mnie nic nie trzeba flipować, wystarczy zaznaczyć border obiektu 1 i border obiektu 2 i dać bridge ;)

EDIT: Ale nie wiem czy o o dokładnie chodziło.

Napisano
  • Autor

Flipować niczego nie trzeba, ponieważ jest to puste wnętrze. Obiekt 1 jest w środku, a obiekt 2 to obudowa. Borderu niestety nie mogę zaznaczyć, bo obiekt 2 nie kończy się w tym miejscu jak widać na zdjęciu. Dodam kolejne dla lepszego rozeznania.

55857116.png

Napisano

Nic dziwnego że target weld sobie nie radzi. Nie może jedna krawędź łączyć 3 poligonów, a do tego chcesz zmusić maxa.

Napisano

NIE MOŻE !!!!!!!!!!!!!! jedna krawędź łączyć 3 poligonów. Pytanie "jak" w związku z tym bezzasadne. Gdzieś obiło mi się o uszy, że w blenderze ponoć można :P

Jedyne co bym zrobił, jak już się upierasz, to obiektowi 1 nadał "shell'a" i wywalił poligony grubości w miejscu gdzie ma się łączyć z 2. a w obiejcie 2 zbevelował krawędź z która ma być łączona - wywalił powstałe poligony i na w ten sposób powstałe bordery - bridge.

Napisano
  • Autor

No niestety nie zrozumiałem wiele z Twojej wypowiedzi... nie znam się jeszcze tak biegle więc prosiłbym o szersze wytłumaczenie.

Napisano

1.Potwierdzam w Blenderze można coś takiego robić.

2. Pokaż co modelujesz.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.