Napisano 5 Sierpień 201113 l Na początku chciałem się przywitać ze wszystkimi, ze względu na to że jestem tu nowy. Mam 21 lat mieszkam w Szczecinie i studiuje jakąś geografie chyba, więc czasu mam dużo :D na hobby które mam nadzieje kiedyś się przerodzi w coś więcej. Śledzę forum już od dość dawna, i bardzo mi się spodobało to, że ludzie dają sobie cenne rady i krytykują swoje prace bez żadnych fochów. Pierwszy tablet kupiłem jakieś 2 lata temu zaś regularnie (czyt.codziennie) używam go od jakiegoś roku. Mam nadzieję że dużo się tutaj nauczę :) no to żeby nie owijać w bawełnę trochę moich prac : ze zdjęć: taki niedokończony concept: kropla w morzu ćwiczen z anatomii : posemaniacs 30 sec i na koniec Wip. ilustracja nad którą aktualnie pracuję. Edytowane 10 Sierpień 201113 l przez RaVV
Napisano 5 Sierpień 201113 l widze mocną inspiracje kekai'jem ;) ale pod chmurą wybuchów i wodotrysków czuć ze masz braki w perspektywie i anatomii przede wszystkim. Masz jakies tradycyjnie? pozdro
Napisano 5 Sierpień 201113 l Autor Tradycyjnych... bardzo bardzo niewiele zazwyczaj od razu leci do kosza ze względu na ich jakość, oczywiście nie znaczy to że ich nie robię. zauważyłem również te braki dość niedawno i staram się jakoś je nadrabiać monotonnymi ćwiczeniami jak np te stickmeny loomisowe ^^ do fun stuff to nie należny dlatego potrzebowałem motywacji i kubła zimnej wody :)
Napisano 5 Sierpień 201113 l Mocny start. W sumie trudno mi się do czegoś przyczepić bo koncepcyjnie jesttak jak być powinno. Troche przysiądziesz do anatomii, z czasem zaczniesz dodawać detal i ilustracyjnie też będzie świetnie. Popracuj nad miejscami gdzie masz mocne cienie bo robisz czarne plamy które psują odbiór. EDIT: Nick masz troche niefortunny bo mamy tu RaVirr'a na forum. ;]
Napisano 5 Sierpień 201113 l Autor dziekuję za rady, a co do nicku to od mojego imienia : Ra(vał) a że przez jedno V bylo juz zajęte to dodałem ambitnie drugie :)
Napisano 10 Sierpień 201113 l Autor jakieś 3 dni temu wzięło mnie na portrety, są to w sumie pierwsze jakie wykonałem na tablecie, wcześniej unikałem tego jak ognia, może nie bez powodu :) wszystkie z referencji oczywiście. Pozdrawiam :3
Napisano 10 Sierpień 201113 l Przydało by się ładniej te portrety zaaranżować, bo teraz to takie trochę bałaganiarskie się wydają. Co do samych twarzyczek to naprawdę nie ma do czego się przyczepić, kolorek walor i anatomia są super. Jedynie nosek złej japońskiej pani się trochę roztopił ale to kilka maźnięć i można poprawić.
Napisano 10 Sierpień 201113 l wg mnie to takie bez wyrazu, zbyt dosłowne i przerysowane, sztuczne i bez charakteru, bez tego czegoś co mają powyższe prace
Napisano 10 Sierpień 201113 l A machnij nam ladna martwa z biurka, pracowanie z fotkami to standard w branzy, ale warto pamietac o korzeniach. Mi tam sie te geby podobaja, chodz Rotcore ma sporo racji.
Napisano 24 Luty 201213 l Autor mały up , postanowiłem robić to na bierząco. Oczywiście bardzo dziękuję za wcześniejsze porady ,które wziąłem sobie do serca. Pozdrawiam
Napisano 24 Luty 201213 l no i świetnie, tak trzymać... pierwszy thumbnails bardzo dobry, postać nieźle malowana, fajnie zróżnicowałeś materiały i zbroja ciekawa, miasto ma kozacki klimat... pozdro