RaVV Napisano 5 Sierpień 2011 Napisano 5 Sierpień 2011 (edytowane) Na początku chciałem się przywitać ze wszystkimi, ze względu na to że jestem tu nowy. Mam 21 lat mieszkam w Szczecinie i studiuje jakąś geografie chyba, więc czasu mam dużo :D na hobby które mam nadzieje kiedyś się przerodzi w coś więcej. Śledzę forum już od dość dawna, i bardzo mi się spodobało to, że ludzie dają sobie cenne rady i krytykują swoje prace bez żadnych fochów. Pierwszy tablet kupiłem jakieś 2 lata temu zaś regularnie (czyt.codziennie) używam go od jakiegoś roku. Mam nadzieję że dużo się tutaj nauczę :) no to żeby nie owijać w bawełnę trochę moich prac : ze zdjęć: taki niedokończony concept: kropla w morzu ćwiczen z anatomii : posemaniacs 30 sec i na koniec Wip. ilustracja nad którą aktualnie pracuję. Edytowane 10 Sierpień 2011 przez RaVV
Coyote Napisano 5 Sierpień 2011 Napisano 5 Sierpień 2011 widze mocną inspiracje kekai'jem ;) ale pod chmurą wybuchów i wodotrysków czuć ze masz braki w perspektywie i anatomii przede wszystkim. Masz jakies tradycyjnie? pozdro
RaVV Napisano 5 Sierpień 2011 Autor Napisano 5 Sierpień 2011 Tradycyjnych... bardzo bardzo niewiele zazwyczaj od razu leci do kosza ze względu na ich jakość, oczywiście nie znaczy to że ich nie robię. zauważyłem również te braki dość niedawno i staram się jakoś je nadrabiać monotonnymi ćwiczeniami jak np te stickmeny loomisowe ^^ do fun stuff to nie należny dlatego potrzebowałem motywacji i kubła zimnej wody :)
Paweł Kaczmarczyk Napisano 5 Sierpień 2011 Napisano 5 Sierpień 2011 Mocny start. W sumie trudno mi się do czegoś przyczepić bo koncepcyjnie jesttak jak być powinno. Troche przysiądziesz do anatomii, z czasem zaczniesz dodawać detal i ilustracyjnie też będzie świetnie. Popracuj nad miejscami gdzie masz mocne cienie bo robisz czarne plamy które psują odbiór. EDIT: Nick masz troche niefortunny bo mamy tu RaVirr'a na forum. ;]
RaVV Napisano 5 Sierpień 2011 Autor Napisano 5 Sierpień 2011 dziekuję za rady, a co do nicku to od mojego imienia : Ra(vał) a że przez jedno V bylo juz zajęte to dodałem ambitnie drugie :)
RaVV Napisano 10 Sierpień 2011 Autor Napisano 10 Sierpień 2011 jakieś 3 dni temu wzięło mnie na portrety, są to w sumie pierwsze jakie wykonałem na tablecie, wcześniej unikałem tego jak ognia, może nie bez powodu :) wszystkie z referencji oczywiście. Pozdrawiam :3
Paweł Kaczmarczyk Napisano 10 Sierpień 2011 Napisano 10 Sierpień 2011 Przydało by się ładniej te portrety zaaranżować, bo teraz to takie trochę bałaganiarskie się wydają. Co do samych twarzyczek to naprawdę nie ma do czego się przyczepić, kolorek walor i anatomia są super. Jedynie nosek złej japońskiej pani się trochę roztopił ale to kilka maźnięć i można poprawić.
Rotcore Napisano 10 Sierpień 2011 Napisano 10 Sierpień 2011 wg mnie to takie bez wyrazu, zbyt dosłowne i przerysowane, sztuczne i bez charakteru, bez tego czegoś co mają powyższe prace
ICE Napisano 10 Sierpień 2011 Napisano 10 Sierpień 2011 A machnij nam ladna martwa z biurka, pracowanie z fotkami to standard w branzy, ale warto pamietac o korzeniach. Mi tam sie te geby podobaja, chodz Rotcore ma sporo racji.
RaVV Napisano 24 Luty 2012 Autor Napisano 24 Luty 2012 mały up , postanowiłem robić to na bierząco. Oczywiście bardzo dziękuję za wcześniejsze porady ,które wziąłem sobie do serca. Pozdrawiam
Rotcore Napisano 24 Luty 2012 Napisano 24 Luty 2012 no i świetnie, tak trzymać... pierwszy thumbnails bardzo dobry, postać nieźle malowana, fajnie zróżnicowałeś materiały i zbroja ciekawa, miasto ma kozacki klimat... pozdro
n-pigeon Napisano 24 Luty 2012 Napisano 24 Luty 2012 Ostatni up Klasa! Wrzucaj tego więcej :) bardzo fajne.
Rekomendowane odpowiedzi