Napisano 8 Sierpień 201113 l TreeSketch 2.0 to bardzo interesująca darmowa aplikacja dla iPada. Jest to generator drzew napisany przez Steven'a Longay'a, studenta Uniwersytetu w Calgary i powstał jako jeden z projektów na studiach magisterskich. Trzeba przyznać, że parametrów konfiguracji naszego drzewa mamy naprawdę sporo i jeśli tylko macie iPada warto spróbować coś stworzyć. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1930
Napisano 8 Sierpień 201113 l Nie można było tego zrobić na jakiś normalny system operacyjny... Tylko Ipad? Wolałbym wersje na win albo na linuxa, maca. Szkoda bo darmowych systemów do generowania jak na lekarstwo... jak w ogólnie nic. Ta fascynacja wszystkim co ma literkę "I" na początku nazwy, lekko zaczyna mnie irytować. No ale chyba jestem odosobniony w tym przekonaniu.
Napisano 8 Sierpień 201113 l Faktycznie trochę to irytujące, ale patrząc od strony inwestora, który siedzi w podróży między miastami, krajami lub kontynentami ze swoim iPadem wyszukując w sieci możliwości zainwestowania swojego tłustego portfela to jest dobra opcja. Teraz każdy patrzy na hajs, a raczej skąd go dostać. Inwestorzy często ogarniają tylko hasło "innowacja", "technologia", "3D" i inne. Przedrostek "i" tylko utwierdza ich w przekonaniu, że inwestując własną kasę, będą na czasie i jest możliwość tego sprzedać lub przynajmniej znają pobieżnie pole eksploatacji. Popatrz na przykład: Spotkanie z inwestorem nie znającym branży 3D. Temat: Sprzedaż produktu (skryptu, pluginu) 1 wariant: Napisałeś plugin do Maya Pytanie inwestora: A co to jest Maya? Czy to pszczoła? :) 2 wariant: Napisałeś aplikację do iPhone lub iPad Odpowiedź inwestora: Tak!!! to będzie produkt globalny, to jest top trendy :)
Napisano 8 Sierpień 201113 l z tego co widziałem specyfikację formatu obj i mtl to takie coś może sobie napisać niemal kazdy informatyk w dowolnym języku więc może wystarczy poszukać lepiej.
Napisano 8 Sierpień 201113 l Smieszne to i w sumie po 5 minutach zabawy naszla mnie ochota na zabawe w drwala ;) ot zabijacz czasu jakich wiele. Szkoda ze nie ma chociazby mozliwosci spalenia drzewka czy czegos rownie glupiego. A przy przegietej ilosci lisci i galezi procek ipada nie daje rady i mamy framerate kilku fps. Fajny app dla dzieci i zeby pokazac jak koze dzialac ipad :)
Napisano 9 Sierpień 201113 l filmik robi wrazenie, szczegolnie podoba mi sie prostota i intuicyjnosc, szkoda tylko ze w praktyce pewnie okaze sie, ze jak wszystko na Ishita, jest totalnie bezuzyteczne. Dla mnie nadal jedyne zastosowanie to platforma dla ebookow
Napisano 9 Sierpień 201113 l tool wyglada fajnie, faktycznie skoda ze nie na win/lin, bo mozna by sprobowac czy da sie to wykorzystac. darmowy i WYGODNY tree generator to znalazlem tylko tree[d] i nie bardzo mi wychodzi eksport z niego do blendera...
Napisano 9 Sierpień 201113 l Fajna zabawka. ps. Autor to musiał mieć w szkole za młodu przesrane z takim nazwiskiem.