Napisano 16 Sierpień 201113 l Witam ;] Jako, że zacząłem ostatnio męczyć swoje zdjęcia w rozmaitych programach graficznych, chciałbym uzyskać jakąś konstruktywną krytykę na temat moich wypocin. (Tylko bez przesady, żebym nie roztrzaskał aparatu na ścianie). Postaram się wrzucać zdjęcia w miarę tematycznie, żeby uniknąć nadmiernego chaosu. Sprzęt którego używałem do robienia zdjęć to Eos 550D z kitowym 18-135mm. Na dobry początek parę zdjęć "industrial": Proszę o uwagi co jest źle (ew. co dobrze) i generalnie jakieś sugestie ;] Edytowane 17 Sierpień 201113 l przez wujek_kane
Napisano 16 Sierpień 201113 l Jak już "męczysz" fotografir programami graficznymi to pomęcz jeszcze trochę zdjęcie tego szrotu dla ciężarówek. Niebo a właściwie chury świetnie jak dla mnie grałyby ze scenerią gdyby miły więcej koloru. Takiego burzowego. W tej chwili są tylko szare. Albo wróć w to samo miejsce i zrób zdjęcie przy odpowiedniej dla jego klimatu pogodzie :-) A może o innej porze dnia? Pierwsze dwa zdjęcia są jakieś takie "pocztówkowe" i ja na przykład nie za bardzo wiem co chciałeś na nich pokazać.
Napisano 16 Sierpień 201113 l Jak dla mnie zdjecia b.fajne (aczkolwiek laik jestem), ale dla mnie są bardzo klimatyczne. No może nr.6 za bardzo przepalony. Jesli chodzi o te pierwsze dwa na pocztówke to nie wiem co by mogło być na nich napisane - Pozdrowienia z Uroczej Opuszczonej Fabryki? Eeheheh Co do szrotu, to wg. mnie szare niebo jak najbardziej oddaje klimat starych , porzuconych ciężarówek, jest przygnębiające, jak dla mnie w 100% oddaje klimat szrotu. Nr.3 o ciupinke przepalony , dosłownie o ciut ciut:D Generalnie podobają mi sie te industrialne i szrot. Chetnie bym zobaczył wiecej ujęć tych starów? pozdrawiam
Napisano 16 Sierpień 201113 l Autor To chyba Jelcze - mam gdzieś jeszcze jakieś zdjęcia z nimi, a poza tym raczej nie mam problemu zrobić więcej zdjęć. Co do pocztówkowości, to w sumie się zgodzę, ale chciałem pokazać całokształt degradacji w tym miejscu - to są okolice kopalni siarki i całość w rzeczywistości wygląda raczej mało pięknie.
Napisano 26 Kwiecień 201212 l Autor Dawno nic nie wrzucałem. Holenderski kaczor: i parę z Rotterdamu nocą w ramach treningu bez statywu i na mrozie brrrr...
Napisano 30 Lipiec 201311 l Moja uwaga jest taka: fotografując architekturę staraj nie robić się trzeciego zbiegu, ponieważ efekt walących się ścian nie jest naturalny, Trzeci zbieg widać kiedy jest zamierzonym krokiem, a kiedy zwykłym niedociągnięciem. Nie wiem jak robiłeś ujęcia nocne, ale podstawa to statyw i długie naświetlanie i napewno wtedy zdjęcia będą mieć więcej detalu.
Napisano 26 Październik 201410 l Autor LINK DO CAŁOŚCI (bo nie moge przejsc limitu 25 zdjec): http://imgur.com/a/8Zcya#3wYFXJ4 Jako, że na forum nie brakuje wielbicieli wszelkiej maści militariów, pozwolę sobię wrzucić zdjęcia, które udało mi się dzisiaj natrzaskać. Zdaję sobię sprawę, że na kilku pojechałem z kolorami, kadry mogą być dziwne, bo cały czas ktoś mi się ładował przed obiektyw i sporo się musiałem czasami nagimnastykować, żeby uratować interesujące ujęcie. Mam nadzieję, że się komuś spodoba :) Edytowane 26 Październik 201410 l przez wujek_kane