Napisano 27 Sierpień 201113 l Jak w temacie pilnie potrzebuje, chcę wyciąć środek bryły o pomniejszonym kształcie. Proszę pomóżcie! Z góry dziękuje :)
Napisano 27 Sierpień 201113 l Dodaj modyfikator "shell". Zrobi np. do wewnątrz ściankę o podanej grubości. Efekt osiągnięty :-)
Napisano 27 Sierpień 201113 l Całkiem możliwe, że modyfikator Shell załatwiłby sprawę. Outer amount = 0, Inner amout zależny od tego o ile mniejsze ma być wycięcie. @up: milisekundy ; )
Napisano 27 Sierpień 201113 l Autor Nie idzie... mam model czegoś i chcę aby ściany były grube do pewnej wielkości a w środku pusto ten Shell coś nie styka :( albo ja nie umiem, przesówam Inner Amount i Oter ale to nic nie daje
Napisano 27 Sierpień 201113 l Bryły w 3d studio są puste w środku więc trudno w nich coś wyciąć. Nie wiedząc jaką masz siatkę trudno coś doradzić
Napisano 27 Sierpień 201113 l Musisz mieć dziury u góry i na dole tej bryły żeby shell zadziałał.Usuń górny i dolny polygon jak masz zaczopowane i wtedy shell.
Napisano 27 Sierpień 201113 l skupiłeś się na nieistotnym. po prostu usuń ścianki o których pisze mafida i wtedy shell. a gdyby coś szło nie tak podeślij screen pozdrawiam
Napisano 27 Sierpień 201113 l Więc zaznacz polygony na górze i na dole i naciśnij delete na klawiaturze:D.Potem użyj shell:)
Napisano 27 Sierpień 201113 l Co z tego że tak wygląda?Masz zaznaczyć polygony na górze i od spodu i zrobić dziury,co ma do tego siatka z boku?
Napisano 27 Sierpień 201113 l Naciśnij 4 i kliknij myszą na obiekcie,tam gdzie klkniesz tam sie zaznaczy poly;)
Napisano 27 Sierpień 201113 l Oj tam nie biadol tak, zaraz ci wrzucę screena ;D proszę http://ifotos.pl/zobacz/1_haxsrah.png/ ps: masz obiekt, klikasz na nim PPM potem convert to>editable poly następnie klikasz w ten czerwony kwadracik zaznaczasz sobie poly który chcesz wywalić i delete potem już łapiesz o co biega?? Edytowane 27 Sierpień 201113 l przez Dagonet,
Napisano 27 Sierpień 201113 l To kliknij w ten czerwony kradwacik po prawej zamiast 4 i wtedy zaznacz na obiekcie.Pod F1 masz helpa:)
Napisano 27 Sierpień 201113 l Autor Wiem, że to nie w temacie, ale wiecie może jak zrobić rurę klimatyzacyjną? Takie co wiszą srebrne w marketach. Najlepiej jak ktoś napisze do mnie na GG: 23557472 jestem praktycznie zawsze dostępny ;)