Gordon Versus Napisano 27 Sierpień 2011 Share Napisano 27 Sierpień 2011 Jak w temacie pilnie potrzebuje, chcę wyciąć środek bryły o pomniejszonym kształcie. Proszę pomóżcie! Z góry dziękuje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dynamico Napisano 27 Sierpień 2011 Share Napisano 27 Sierpień 2011 Dodaj modyfikator "shell". Zrobi np. do wewnątrz ściankę o podanej grubości. Efekt osiągnięty :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 27 Sierpień 2011 Share Napisano 27 Sierpień 2011 Całkiem możliwe, że modyfikator Shell załatwiłby sprawę. Outer amount = 0, Inner amout zależny od tego o ile mniejsze ma być wycięcie. @up: milisekundy ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordon Versus Napisano 27 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2011 Nie idzie... mam model czegoś i chcę aby ściany były grube do pewnej wielkości a w środku pusto ten Shell coś nie styka :( albo ja nie umiem, przesówam Inner Amount i Oter ale to nic nie daje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dynamico Napisano 27 Sierpień 2011 Share Napisano 27 Sierpień 2011 Bryły w 3d studio są puste w środku więc trudno w nich coś wyciąć. Nie wiedząc jaką masz siatkę trudno coś doradzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordon Versus Napisano 27 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2011 Tak wygląda to coś co chcę przerobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 27 Sierpień 2011 Share Napisano 27 Sierpień 2011 Musisz mieć dziury u góry i na dole tej bryły żeby shell zadziałał.Usuń górny i dolny polygon jak masz zaczopowane i wtedy shell. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordon Versus Napisano 27 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2011 "zaczopowane"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 27 Sierpień 2011 Share Napisano 27 Sierpień 2011 skupiłeś się na nieistotnym. po prostu usuń ścianki o których pisze mafida i wtedy shell. a gdyby coś szło nie tak podeślij screen pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 27 Sierpień 2011 Share Napisano 27 Sierpień 2011 Masz otwartą tą bryłe u góry i na dole?Masz dziury? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordon Versus Napisano 27 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2011 Nie nie mam dziur, ona na dole i na górze jest płaska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 27 Sierpień 2011 Share Napisano 27 Sierpień 2011 Więc zaznacz polygony na górze i na dole i naciśnij delete na klawiaturze:D.Potem użyj shell:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordon Versus Napisano 27 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2011 że niby jak je zaznaczyć? Siatka wygląda tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 27 Sierpień 2011 Share Napisano 27 Sierpień 2011 Co z tego że tak wygląda?Masz zaznaczyć polygony na górze i od spodu i zrobić dziury,co ma do tego siatka z boku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordon Versus Napisano 27 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2011 Jak je mam zaznaczyć? Sorka, ale mało ogarniam ten program : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 27 Sierpień 2011 Share Napisano 27 Sierpień 2011 Naciśnij 4 i kliknij myszą na obiekcie,tam gdzie klkniesz tam sie zaznaczy poly;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordon Versus Napisano 27 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2011 Klikam 4 klikam myszą i nic :<.. ale jestem g :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dagonet, Napisano 27 Sierpień 2011 Share Napisano 27 Sierpień 2011 (edytowane) Oj tam nie biadol tak, zaraz ci wrzucę screena ;D proszę http://ifotos.pl/zobacz/1_haxsrah.png/ ps: masz obiekt, klikasz na nim PPM potem convert to>editable poly następnie klikasz w ten czerwony kwadracik zaznaczasz sobie poly który chcesz wywalić i delete potem już łapiesz o co biega?? Edytowane 27 Sierpień 2011 przez Dagonet, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 27 Sierpień 2011 Share Napisano 27 Sierpień 2011 To kliknij w ten czerwony kradwacik po prawej zamiast 4 i wtedy zaznacz na obiekcie.Pod F1 masz helpa:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordon Versus Napisano 27 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2011 @mafida Dzięki bardzo za pomoc, pomogło ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordon Versus Napisano 27 Sierpień 2011 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2011 Wiem, że to nie w temacie, ale wiecie może jak zrobić rurę klimatyzacyjną? Takie co wiszą srebrne w marketach. Najlepiej jak ktoś napisze do mnie na GG: 23557472 jestem praktycznie zawsze dostępny ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi