Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

czy może ktoś podpowiedzieć jak przy pomocy action scriptu uruchomić plik wykonywalny .exe. ? Chodzi o to że robię prezentację we flashu i chce sobie podlinkować button tak aby po kliknięciu prezentacja zamknęła się a uruchomił się zainstalowany lokalnie program.

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 3,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

prezentacja Flash z tego co pamiętam nie odpali pliku exe z uwagi na zabezpieczenia.

Ale mozesz odpalic navigate to url i zrobić sobie plik np. .ini

Napisano

Ja mam nadzieję, że, jak pisze ofa-f, nie da się. Jeszcze tego tylko brakowało…

Napisano

Proponuje od razu API do zbierania numerów kard kredytowych i przesyłanie prywatnych plików do chmury serwerowej adobe. ;)

Napisano

Ciekawe pytanie ... w sumie sam Action Script tego może nie potrafi ale to potrafi Java Script, którego można odpalić z Flasha :) ... tak więc się teoretycznie powinno dać ... :/

Napisano

wczoraj rzuciłem okiem i nawet sprawdziłem. Na lokalnej maszynie flash ma dostęp tylko do własnego katalogu i jego podkatalogów. Nie wiem czy na maszynie działa java Script ale tak jak pisałem nalezy wykonać plik ini albo bat, ktory uruchomi aplikację.

Napisano
  • Autor
Ciekawe pytanie ... w sumie sam Action Script tego może nie potrafi ale to potrafi Java Script, którego można odpalić z Flasha :) ... tak więc się teoretycznie powinno dać ... :/

Beny nie wiem czy dobrze zrozumiałem, a więc odpalam przy pomocy Action Scriptu skrypt napisany w JavaScripcie i z kolei z niego ładuje .exe ?

Jeżeli tak się da to czy możecie pomóc w zakresie jak uruchomić z ActionScriptu skrypt JS ?

Napisano
  • Autor

mój zamiar był taki że mam program i chce go zaprezentować ale wcześniej chce aby przed nim uruchomiła się prezentacja firmy, stad wcześniejsze pytanie, ale jest może inna droga aby np połączyć plik flasha i .exe tak aby po jednym kliknięciu najpierw poleciała prezentacja a na koniec odpalił się program. dodam że nie mam możliwości ponownej kompilacji samego programu.

Napisano

wpisz w google: 'executing exe in flash as3' i wybierz pierwszą pozycję. Moze pomoże.