Kayla Napisano 31 Sierpień 2011 Napisano 31 Sierpień 2011 W C4D jest opcja 'cloner object', gdzie można między innymi skopiować obiekty tak żeby ułożyły się w kształt innej figury. Tzn obiekt klonowany pojawia się w miejsce vertexów innego. Mam nadzieje że wiecie o co mi chodzi :rolleyes: Jest podobna opcja w Mayce? Albo ktoś ma pomysł jak to prosto zrobić?
Kroopson Napisano 31 Sierpień 2011 Napisano 31 Sierpień 2011 hm... najbliższy temu byłby chyba particle instancer.
Kayla Napisano 31 Sierpień 2011 Autor Napisano 31 Sierpień 2011 mógłbyś rozwinąć myśl? Chodzi Ci o to, żeby particle miały kształt obiektu? Ale jak je osadzić na bryle w kontrolowanej liczbie i określonych miejscach?
asblaze Napisano 31 Sierpień 2011 Napisano 31 Sierpień 2011 jest jeszcze paintScriptTool - trzeba by poczytać ;) albo jakiś scatter z Creativecrash
Kayla Napisano 31 Sierpień 2011 Autor Napisano 31 Sierpień 2011 Dzięki wszystkim, znalazłem skrypt. Jakby ktoś kiedyś potrzebował to http://www.creativecrash.com/maya/downloads/scripts-plugins/c/scatter-for-maya-2011-distribute-objects-across-any-poly-surface
Tomasz_87 Napisano 1 Wrzesień 2011 Napisano 1 Wrzesień 2011 Możesz też machnąć w majce za pomocą paint tool teksturę określajac kolorami czarnym i białym skad particle mają byc wytwarzane i podłaczasz to pod cząsteczki i masz juz co chciałeś, emituje particle w wybranym przez ciebie miejscu, a obiekty mozesz podpiąć pod particle. mam na dzieje ze rozumiesz ;)
legomir Napisano 1 Wrzesień 2011 Napisano 1 Wrzesień 2011 Ale ten scatter wydaje mi się lepszy: http://www.creativecrash.com/maya/downloads/scripts-plugins/modeling/misc/c/polyscatter-spread-objects-across-a-surface--2
Kroopson Napisano 1 Wrzesień 2011 Napisano 1 Wrzesień 2011 Ten przykład doskonale pokazuje jak bardzo Maya zaczyna odstawać od innych softów. Kilka lat braku rozwoju robi swoje...
beny Napisano 1 Wrzesień 2011 Napisano 1 Wrzesień 2011 Ten przykład doskonale pokazuje jak bardzo Maya zaczyna odstawać od innych softów. Kilka lat braku rozwoju robi swoje... Kroopson, a chcesz negatywa? :>
Rekomendowane odpowiedzi