JrQ- Napisano 4 Wrzesień 2011 Share Napisano 4 Wrzesień 2011 Witajcie, mam pewien problem. Stworzyłem pewien model, nałożyłem teksturę i pojawił się problem. Mój model składa się z kilku obiektów 3D, mam włączony w oknie tryb Shaded i na części modelu wyświetla się tekstura, a na części nie. Gdy natomiast wcisnę przycisk teapota (Render production) to tekstura widnieje na całym modelu. Dlaczego tak się dzieje? (dodam, że używam tekstury standardowej z maxa, Wood) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 4 Wrzesień 2011 Share Napisano 4 Wrzesień 2011 Bo akurat dla tej mapy nie włączyłeś podglądu textury na obiekcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JrQ- Napisano 4 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2011 a jak to włączyć teraz? generalnie nakładałem tę teksturę tak, że zaznaczyłem całość, wybrałem materiał i dałem: - assign material to selection a następnie: - show shaded material in viewport co teraz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dynamico Napisano 4 Wrzesień 2011 Share Napisano 4 Wrzesień 2011 Sprawdź czy materiał ma mapę w diffuse. Jeżeli tak to musisz włączyć "show shaded..." na poziomie bitmapy a nie materiału Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goran Napisano 5 Wrzesień 2011 Share Napisano 5 Wrzesień 2011 Wrzuć screena z modelem i ustawieniami materiału, będzie łatwiej coś powiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi