Napisano 27 Wrzesień 201113 l Zdecydowałem się założyć wątek i zbierać tutaj efekty swojego 'pstrykania'. Nic pro, zwyczajnie for fun:) 1. Sony NEX-3 + Helios 44-2 / f16, 1/1250s, ISO 1600 (zapomniałem zmienić) PS: B&W+lekka winieta 2. Sony NEX-3 + Helios 44-2 / f16, 1/1250s, ISO 1600 (zapomniałem zmienić) PS: B&W+lekka winieta 3. Sony NEX-3 + Helios 44-2 / High Contrast B&W (1/30s, EV+0.7, ISO 500, f-nie pamiętam, manualny obiektyw) PS: Lekki jasny gradient Pozdr Edytowane 30 Wrzesień 201212 l przez Touch
Napisano 3 Październik 201113 l Autor Sam nie wiem, jakoś bardziej przypadły mi do gustu:) Od kiedy pstrykam z 30-letnim szkłem analogowym wolę szarości, hehe. Widocznie działa mi to na podświadomość:P Postaram się też o coś w kolorze, jak znajdę w końcu trochę czasu Pozdr
Napisano 4 Październik 201113 l To nie grzech lubieć analogowy styl :) Zaryzykuj i symulację procesów chemicznych jeśli chodzi o kolor :)
Napisano 8 Lipiec 201212 l Autor Kilka "szotów" w wolnej chwili: 4. NEX 3 + Helios 44-2: Dymek dodany w PS . 5. NEX 3 + Helios 44-2: . 6. NEX 3 + Helios 44-2: Funkcja panoramy . 7. NEX 3 + Porst 135MM MC f/2.8 . 8. NEX 3 + Helios 44-2 Pozdr
Napisano 10 Lipiec 201212 l 5. Dobry pomysł, fajnie to wygląda - szkoda, że kubek brudny, zamiast podstawki - chyba lepiej by pasowal talerzyk, a i kawy moglo byc nieco wiecej ;) 6. Panorama niezla, chociaz troche brakuje ostrosci na domkach za to niebo wyszlo tak jak powinno. Funkcja panoramy dziala tylko kiedy aparat jest w pozycji horyzontalnej, czy mozna go obrocic pionowo (wiekszy kadr)? 7. Kolejny dowód na to, jak bardzo kolej jest fotogeniczna, ladnie skadrowane zdjecie. Jak sie spisuje aparat w porownaniu do lustrzanki?
Napisano 10 Lipiec 201212 l Sunedge bez przesady... dobrze, że kubek jest brudny... to nie jest stock...
Napisano 10 Lipiec 201212 l Autor Sunedge, przy panoramie niestety wyszła słabość obiektywu, trudno przy tej funkcji zrobić to dobrze analogiem, mimo wszystko. Panoramę można robić również w pionie. Aparat sam wszystko składa i naprawdę rzadko się zdarza, że widać jakieś łączenia. Odnośnie samego aparatu, to daje dużo dobrej zabawy, szczególnie jeżeli właśnie zaczniemy się bawić analogowymi obiektywami z użyciem odpowiedniego adaptera. Koszty śmieszne, a efekty czasem naprawdę świetne. Przykładowo za obiektyw PORST 135MM MC F/2.8 zapłaciłem całe 130zł. Stan idealny. Warto się tym zainteresować. Na pewno nie jest to aparat, dla kogoś, kto jednak chce się rozwijać zawodowo w fotografii. To segment raczej aparatów "rodzinnych", nie oszukujmy się. Na moje potrzeby jest idealny. Dzięki za uwagi:) torm, tym bardziej, że pomysł na zdjęcie wpadł spontanicznie, kiedy już upiłem, ile upiłem:)) Głupio latać po dolewkę do jednego zdjęcia, hehe. Pozdr
Napisano 19 Lipiec 201212 l Autor 9. NEX 3 + Helios 44-2 Zabawa z postpro. Spontaniczna zajawka Pozdr
Napisano 20 Lipiec 201212 l Autor 10. NEX 3 + Helios 44-2 Drugie z serii. Po deszczu, przez szybę Pozdr