Cpt.Xes Napisano 9 Październik 2011 Napisano 9 Październik 2011 (edytowane) Cześć Chciałbym zostać koncepciarzem postaci na potrzeby gier, puki co maluje sobie dla zabawy po godzinach pracy. Oto moje przymiarki. Powiedzcie co o nich sadzicie. [ATTACH=CONFIG]82382[/ATTACH] Edytowane 9 Październik 2011 przez Cpt.Xes
Nilfheim Napisano 9 Październik 2011 Napisano 9 Październik 2011 w obu przypadkach kolory i sposób malowania świetne, ale proporcje poleciały
BLADE Napisano 9 Październik 2011 Napisano 9 Październik 2011 jak wyżej,... w pierwszej grafi styl fajny, ładna twarz ale proporcje totalnie siadły... klatka wąska a miednica jak u słonia.... warto nad tym popracować bo widać potencjał.
Mocnek Napisano 10 Październik 2011 Napisano 10 Październik 2011 Faktycznie w tej pierwszej sporo rzeczy sie nie klei (przede wszystkim te mikroramiona i wenusowa miednica). Za to w drugiej - taka porozciagana, wychudzona lola wydaje mi sie calkiem ok, spoko stylowa, jesli bylo to zamierzone. Ogolnie fajne pierwsze rzeczy, dajesz wiecej
Dav Napisano 10 Październik 2011 Napisano 10 Październik 2011 W pierwszej pracy mogłeś nieco odwrotne proporcje zastosować. Większe piersi, węższe biodra. Bo to wygląda jak by ta kobieta była w pół gruszką...
rosikowski Napisano 10 Październik 2011 Napisano 10 Październik 2011 najdziwniejsze jest to że obie dziewczyny mają bardzo podobnie rozjechane proporcje Cpt.Xes może masz coś nie tak z rozdzielczością monitora ? każdy monitor o określonym formacie ma rozdzielczość pasywną np ja mam 1680 x 1050 [16:9] odpal photoshopa i narysuj kwadrat z shiftem i przyłóż linijke do monitora, jeśli mimo wszystko wyszedł prostokąt to znaczy że nie masz pasywnej rozdziałki ustawionej... ten problem w połączeniu z lekką bądź dużą niewiedzą z zakresu anatomii może tworzyć piorunującą mieszanką :)
Coyote Napisano 10 Październik 2011 Napisano 10 Październik 2011 Rosikowski zna to z doświadczenia :D
rosikowski Napisano 10 Październik 2011 Napisano 10 Październik 2011 :) a ile się nawkurzałem czytając komentarze ludzi którzy mnie do okulisty wysyłali :D
Cpt.Xes Napisano 10 Październik 2011 Autor Napisano 10 Październik 2011 (edytowane) ale ja poprostu lubie grube z malymi cyckami... Nie no żart... Oczywiscie macie racje ale tak się opatrzylem że tego nie widziałem a oko też jeszcze jak widac nie dość wytrenowane. Na szybko poprawilem pierwszy obrazek >> jeszcze na pewno mozna sie przyczepic ale czas ruszac dalej. rosikowski >> mam eizo na wypasie wiec to raczej coś nie tak z ratio oka ;p dziekuje wszystkim za komentarze.. Edytowane 10 Październik 2011 przez Cpt.Xes
telthona Napisano 13 Październik 2011 Napisano 13 Październik 2011 wszyscy jak mają eizo są ZOBOWIĄZANI do rysowania obrazków na wypasie. nie jesteś wyjątkiem. złóż przysięgę przed EIZO i obiecaj MU że go NIE ZAWIEDZIESZ. :D dobrze że ja nie mam takiej presji : Dobra, a tak na serio, to panna nr 1 wcale nie ma bioder jak u słonia. jeśli ktoś WCIĄŻ TAK UWAŻA TO DOSTANIE ODE MNIE W PYSK. Po prostu głowe ma za małą. Głowe! Najwyraźniej pusta policjantka. ramiona ma za wąskie. i dłonie za małe. i w sumie twarz nie pasuje do takich bioder. w sensie : "dziewczęca buzia" a uda kurtyzany. no i nie lubię że takie niewinne buzie daje sie policjantkom. zero rys psychologicznych. Dziewczynka z taką twarza co najwyżej mogłaby siedzieć na telefonie w sekretariacie i robić ksero dokumentów dla prawdziwych policjantek z jajami. btw. design za bardzo przypomina mi Shepard. btw. babka na drugim obrazku trzyma dwa miecze, a na plecach ma kolejne dwa (PO CO?) chyba że gdzieś chowa pozostałe dwie ręce, jeśli tak, to się nie czepiam ;) po za tym ma rozciągniętą twarz w góre.
CzAk1 Napisano 13 Październik 2011 Napisano 13 Październik 2011 Proporcje tragedyja. Uczymy się, uczymy. Nie ma lenistwa.
Cpt.Xes Napisano 13 Październik 2011 Autor Napisano 13 Październik 2011 hehe no co moge powiedziec... guilty as charged
n-pigeon Napisano 14 Październik 2011 Napisano 14 Październik 2011 (edytowane) To że proporcje się rozjechały to już mówiono :) Staraj się by tylko jedno światło dominowało w scenie. Nie przesadzaj z odbiciami specularity. Nie staraj się pokazać każdego detalu, jak coś jest w cieniu, to niech w nim pozostanie. Pilnuj walorów, cień na białej części munduru ma taki sam walor jak cień na granatowej ciemniejszej części, a nie powinno tak być. Trzymaj tak dalej, bardzo dobrze Ci idzie :) trochę poćwiczysz, pouczysz się i będą z ciebie ludzie :) Szybki over telthona, to bolało : Edytowane 14 Październik 2011 przez n-pigeon
telthona Napisano 14 Październik 2011 Napisano 14 Październik 2011 n-pigeon, jeszcze mocniej tą głowe powinieneś powiększyć, i już w ogóle byłoby spoko. Autor już bedzie wiedział co z tym zrobić :D >>I MIAŁO BOLEĆ
n-pigeon Napisano 14 Październik 2011 Napisano 14 Październik 2011 Racja jeszcze lekko większa głowa i lekko dłuższe ręce :) Skóra w na głowie w "tym miejscu" zaczyna mi już kostnieć :X
Pilar Napisano 21 Październik 2011 Napisano 21 Październik 2011 jak bym tak umial to bym poszedl do szefa po podwyzke!!
Rekomendowane odpowiedzi