Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Cześć

Chciałbym zostać koncepciarzem postaci na potrzeby gier, puki co maluje sobie dla zabawy po godzinach pracy.

Oto moje przymiarki.

Powiedzcie co o nich sadzicie.

cptxes1.jpgcptxes2.jpg

[ATTACH=CONFIG]82382[/ATTACH]

Edytowane przez Cpt.Xes

• Odpowiedzi 15
  • Wyświetleń 2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

jak wyżej,... w pierwszej grafi styl fajny, ładna twarz ale proporcje totalnie siadły... klatka wąska a miednica jak u słonia.... warto nad tym popracować bo widać potencjał.

Napisano

Faktycznie w tej pierwszej sporo rzeczy sie nie klei (przede wszystkim te mikroramiona i wenusowa miednica). Za to w drugiej - taka porozciagana, wychudzona lola wydaje mi sie calkiem ok, spoko stylowa, jesli bylo to zamierzone. Ogolnie fajne pierwsze rzeczy, dajesz wiecej

Napisano

W pierwszej pracy mogłeś nieco odwrotne proporcje zastosować. Większe piersi, węższe biodra. Bo to wygląda jak by ta kobieta była w pół gruszką...

Napisano

najdziwniejsze jest to że obie dziewczyny mają bardzo podobnie rozjechane proporcje

Cpt.Xes może masz coś nie tak z rozdzielczością monitora ? każdy monitor o określonym formacie ma rozdzielczość pasywną np ja mam 1680 x 1050 [16:9] odpal photoshopa i narysuj kwadrat z shiftem i przyłóż linijke do monitora, jeśli mimo wszystko wyszedł prostokąt to znaczy że nie masz pasywnej rozdziałki ustawionej...

ten problem w połączeniu z lekką bądź dużą niewiedzą z zakresu anatomii może tworzyć piorunującą mieszanką :)

Napisano
  • Autor

ale ja poprostu lubie grube z malymi cyckami...

Nie no żart... Oczywiscie macie racje ale tak się opatrzylem że tego nie widziałem a oko też jeszcze jak widac nie dość wytrenowane.

Na szybko poprawilem pierwszy obrazek >> jeszcze na pewno mozna sie przyczepic ale czas ruszac dalej.

rosikowski >> mam eizo na wypasie wiec to raczej coś nie tak z ratio oka ;p

dziekuje wszystkim za komentarze..

Edytowane przez Cpt.Xes

Napisano

wszyscy jak mają eizo są ZOBOWIĄZANI do rysowania obrazków na wypasie. nie jesteś wyjątkiem. złóż przysięgę przed EIZO i obiecaj MU że go NIE ZAWIEDZIESZ. :D

dobrze że ja nie mam takiej presji :

Dobra, a tak na serio, to panna nr 1 wcale nie ma bioder jak u słonia. jeśli ktoś WCIĄŻ TAK UWAŻA TO DOSTANIE ODE MNIE W PYSK.

Po prostu głowe ma za małą. Głowe! Najwyraźniej pusta policjantka. ramiona ma za wąskie. i dłonie za małe. i w sumie twarz nie pasuje do takich bioder. w sensie : "dziewczęca buzia" a uda kurtyzany. no i nie lubię że takie niewinne buzie daje sie policjantkom. zero rys psychologicznych. Dziewczynka z taką twarza co najwyżej mogłaby siedzieć na telefonie w sekretariacie i robić ksero dokumentów dla prawdziwych policjantek z jajami.

btw. design za bardzo przypomina mi Shepard.

btw. babka na drugim obrazku trzyma dwa miecze, a na plecach ma kolejne dwa (PO CO?) chyba że gdzieś chowa pozostałe dwie ręce, jeśli tak, to się nie czepiam ;) po za tym ma rozciągniętą twarz w góre.

Napisano

Proporcje tragedyja.

Uczymy się, uczymy. Nie ma lenistwa.

Napisano

To że proporcje się rozjechały to już mówiono :)

Staraj się by tylko jedno światło dominowało w scenie.

Nie przesadzaj z odbiciami specularity.

Nie staraj się pokazać każdego detalu, jak coś jest w cieniu, to niech w nim pozostanie.

Pilnuj walorów, cień na białej części munduru ma taki sam walor jak cień na granatowej ciemniejszej części, a nie powinno tak być.

Trzymaj tak dalej, bardzo dobrze Ci idzie :) trochę poćwiczysz, pouczysz się i będą z ciebie ludzie :)

Szybki over

plicebab3434.png

telthona, to bolało :

Edytowane przez n-pigeon

Napisano

n-pigeon, jeszcze mocniej tą głowe powinieneś powiększyć, i już w ogóle byłoby spoko. Autor już bedzie wiedział co z tym zrobić :D >>I MIAŁO BOLEĆ

Napisano

Racja jeszcze lekko większa głowa i lekko dłuższe ręce :)

Skóra w na głowie w "tym miejscu" zaczyna mi już kostnieć :X

Napisano

jak bym tak umial to bym poszedl do szefa po podwyzke!!