Logos Napisano 16 Październik 2011 Share Napisano 16 Październik 2011 Witam Kolejny model który robię w międzyczasie jest to rosyjski samobieżny system przeciwlotniczy 2K22M1 Tunguska. (kilk) Czy istnieje jakiś prosty sposób na mapowanie obiektów hi-poly czy trzeba się ostro bawić tak jak w przypadku low? Jedno koło rozbija mi się na kilkadziesiąt kawałeczków jak później ukryć szwy? http://img256.imageshack.us/img256/7484/unled2hd.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
infected Napisano 16 Październik 2011 Share Napisano 16 Październik 2011 Wspaniały model i do tego bardzo pracochłonny. Zapowiada się nieźle. Tylko nie przesadź z wygładzaniem, bo to nie samochód z salonu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Logos Napisano 16 Październik 2011 Autor Share Napisano 16 Październik 2011 test bump'a chyba lekko przekombinowałem, wybrałem odpowiednie polygony z przodu nadałem im inny id materiału i zmapowałem ten kawałek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_vimes Napisano 16 Październik 2011 Share Napisano 16 Październik 2011 Jak na razie bardzo ładnie idzie tylko nie przesadź bo ci maszyna nie zdzierży detalu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blank Napisano 16 Październik 2011 Share Napisano 16 Październik 2011 Model faktycznie zapowiada się ładnie, też sam powoli przymierzam się żeby machnąć sobie coś większego... tak z ciekawości, powiedz ile to ma już poly ? Powodzenia ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bober89 Napisano 16 Październik 2011 Share Napisano 16 Październik 2011 hehe też zaczynasz od kół i gąsek :p detal rządzi ;) Zapowiada się ładna maszyna Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Logos Napisano 16 Październik 2011 Autor Share Napisano 16 Październik 2011 dzięki za komentarze Blank w tej chwili 2,8mln poly(wsumie to 5,6mln bo są dwie gąski), grubo za dużo, jest sporo elementów które mogłbym wywalić i zastąpić bump mapką ale wymiękam przy unwarpie :( bober89 Gąski chyba są najgrosze z całości, wole je zrobić na początku i mieć później spokój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Logos Napisano 20 Październik 2011 Autor Share Napisano 20 Październik 2011 Witam Czy jest jakiś sposób na poprawienie mapowanie po nałożeniu turbosmooth? Walcze z tym już od kilku dni ale bez rezultatu. Próbowałem mapować już po ts ale z tak gęstą siatką to nawet i7 nie wyrabia. Korzystałem również z darmowego skryptu ale nie działał prawidłowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 20 Październik 2011 Share Napisano 20 Październik 2011 ja zrobisz zwykle smooth potem to UV dostosuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszK Napisano 27 Październik 2011 Share Napisano 27 Październik 2011 Detal rządzi ale jak teraz masz 5.6mln poly to powodzenia działania z viewportem później:D Najlepiej sprawdzić Hard testem przy ilu polygonach komp zaczyna Ci "mulić" i przy ilu aktywnych poly w obiekcie. Później rób tyle na ile Ci wystarcza limitu. Detal można zawsze dorzucić;p a w drugą stronę to różnie bywa:D Nie ma sensu rzucać turbo smootha na śrubki bo i tak na renderze tego nie zobaczysz. Lepiej dodać z 2-3 loopy więcej i zaoszczędzić kilkadziesiąt tys poly na samych śrubkach ( pewnie w tej chwili tyle masz;d). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gonnog Napisano 13 Listopad 2011 Share Napisano 13 Listopad 2011 A nie lepiej przed ts? Albo daj 1 iterację, zmapuj i daj więcej potem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi