Napisano 16 Październik 201113 l Witam Kolejny model który robię w międzyczasie jest to rosyjski samobieżny system przeciwlotniczy 2K22M1 Tunguska. (kilk) Czy istnieje jakiś prosty sposób na mapowanie obiektów hi-poly czy trzeba się ostro bawić tak jak w przypadku low? Jedno koło rozbija mi się na kilkadziesiąt kawałeczków jak później ukryć szwy? http://img256.imageshack.us/img256/7484/unled2hd.jpg
Napisano 16 Październik 201113 l Wspaniały model i do tego bardzo pracochłonny. Zapowiada się nieźle. Tylko nie przesadź z wygładzaniem, bo to nie samochód z salonu :)
Napisano 16 Październik 201113 l Autor test bump'a chyba lekko przekombinowałem, wybrałem odpowiednie polygony z przodu nadałem im inny id materiału i zmapowałem ten kawałek
Napisano 16 Październik 201113 l Jak na razie bardzo ładnie idzie tylko nie przesadź bo ci maszyna nie zdzierży detalu :)
Napisano 16 Październik 201113 l Model faktycznie zapowiada się ładnie, też sam powoli przymierzam się żeby machnąć sobie coś większego... tak z ciekawości, powiedz ile to ma już poly ? Powodzenia ;)
Napisano 16 Październik 201113 l hehe też zaczynasz od kół i gąsek :p detal rządzi ;) Zapowiada się ładna maszyna Pozdrawiam
Napisano 16 Październik 201113 l Autor dzięki za komentarze Blank w tej chwili 2,8mln poly(wsumie to 5,6mln bo są dwie gąski), grubo za dużo, jest sporo elementów które mogłbym wywalić i zastąpić bump mapką ale wymiękam przy unwarpie :( bober89 Gąski chyba są najgrosze z całości, wole je zrobić na początku i mieć później spokój
Napisano 20 Październik 201113 l Autor Witam Czy jest jakiś sposób na poprawienie mapowanie po nałożeniu turbosmooth? Walcze z tym już od kilku dni ale bez rezultatu. Próbowałem mapować już po ts ale z tak gęstą siatką to nawet i7 nie wyrabia. Korzystałem również z darmowego skryptu ale nie działał prawidłowo.
Napisano 27 Październik 201113 l Detal rządzi ale jak teraz masz 5.6mln poly to powodzenia działania z viewportem później:D Najlepiej sprawdzić Hard testem przy ilu polygonach komp zaczyna Ci "mulić" i przy ilu aktywnych poly w obiekcie. Później rób tyle na ile Ci wystarcza limitu. Detal można zawsze dorzucić;p a w drugą stronę to różnie bywa:D Nie ma sensu rzucać turbo smootha na śrubki bo i tak na renderze tego nie zobaczysz. Lepiej dodać z 2-3 loopy więcej i zaoszczędzić kilkadziesiąt tys poly na samych śrubkach ( pewnie w tej chwili tyle masz;d).