Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

Jestem nowy na tym forum, więc proszę o odrobinę wyrozumiałości :)

Studiuję obecnie na Politechnice, jestem na ostatnim roku studiów (studia niestacjonarne). Na codzień pracuję w banku, w związku z czym nie mogłem studiować dziennie.

Nadszedł czas wyboru tematu pracy inżynierskiej, interesuję się grafiką komputerową i chciałbym wybrać temat z tym właśnie związany. Może ktoś pisał jakąś pracę z grafiki 3d i może coś więcej na ten temat powiedzieć? Jeśli chodzi o środowisko to chciałbym się skupić na blenderze, ewentualnie 3dsMAX.

Chciałem temat porównanie metod renderingu czy coś w tym stylu, ewentualnie symulowanie płomienia (tytuł oczywiście bardziej rozbudowany), ale tematy te są już zajęte przez innych studentów. Prosiłbym o propozycję tematów, żebym mógł wybrać coś odpowiedniego dla siebie..:)

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Wg, mnie powinieneś:

1. Wybrać jak najprostszy temat, który nie sprawi Ci problemu i zajmie jak najmniej czasu. Nie ma sensu kombinować z wymyślaniem sobie problemów. Praca inżynierska zwykle do niczego się późnie

2. Coś co Ci pozwoli chociaż liznąć temat związany z twoim przyszłym zawodem.

3. Udać się do któregoś z promotorów i prosić o listę innych tematów związanych z 3d.

Napisano

rzeczywiście zapomniałem napisać, kierunek informatyka :)

listę tematów będę miał 31 października i będę mógł coś wybrać, a jakieś przykładowe proste przykłady tematów z grafiki? Zgadzam się z tym że temat musi być prosty, żeby nie tracić dużo czasu...a tym bardziej że dużo czasu nie mam :D

Napisano

Troche późno ale coż.... możę jeszcze się przyda.

Ja będąc na grafice pracę mgr pisałem o budowie oka (do tego był model i prezentacja w Quest3d). Na wirtualne spacery promotor się nie zgodził :/.

Napisano

Szczerze...

idź po najmniejszej linii oporu, w tej branży liczą się umiejętności i wiedza praktyczna, widzę to z własnego doświadczenia.

Napisano

Przypomina mi się moja matura ustna z polskiego. Jak inni wzięli sobie jakieś pierniczenie o romantyzmie i motywach biblijnych mimo że ich to w ogóle nie jarało i się musieli pocić to ja wybrałem temat "język środowiskowy internautów". Lol ;)

Konspekt prezentacji zrobiłem w noc przed terminem oddania a samą prezentacje wykonałem na freestyleu dostając 19/20. Zaoszczędziłem całe tygodnie na rysowanie ludzików w zeszytach i mi się to opłaciło. Double Win.

W tej branży papier nigdy nic nie znaczył. Pie*dol studia zostan ninja.