Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam mam problem tego typu, sculptuje sobie tam głowe z prościutkiej bazy z maxa, i w okolicach ust mam za mało poli i tu moje pytanie czy dało by się dodać w tylko w tym miejscu więcej poligonów. Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

da sie, jest kilka sposob, najszybszy to export najnizszego levelu do maxa dodanie kilku loopow tam gdzie trzeba. Pozniej import do zbrusha i update siatki.

2gi w zbrushu, po prostu hidujesz wszystko w ogolo ust, zostawiasz ten "loop" do ktorego chcesz dodac poly, i klikasz "i w zakladce "geometry" edge loop

Napisano
  • Autor

No próbowałem na oba sposoby i w obu ścina zbrusha. Próbowałem z morph targetem i usunięciem wyższych leveli ale tak się nie da.

Napisano

Albo GoZ i dodanie geo w zewnętrzej aplikacji tak jak pisze Alojzy (metoda najbardziej poprawna),

albo wykorzystanie cudownej funkcji dynamesh z Z4R2, wówczas zremeshuje Ci cały model, gęstość możesz ustawić.

Hide'owanie wszystkiego oprócz regionu, który chcesz zagęścić raczej nie polecam bo bambole wychodzą później przy wygładzaniu.

Napisano
  • Autor

Dalej próbuję ale jakoś się nie da, próbowałem zrobić retopologie w zbrushu ale wychodzi jakoś dziwnie: dziury i takie coś na nosie. A poligonów chciałem dodać w w okolicach ust.

zbrret.jpg

Napisano

Olej retopologie,użyj Dynamesh tak jak Levus juz pisał wcześniej.Nie ma sensu robić retopo bo widać że dopiero sie uczysz rzeźbienia w zbrushu.Szkoda czasu na techniczne sprawy.Naucz się rzeżbić a pottem będziesz kombinował z retopo i innymi bzdetami;)

Napisano
  • Autor

A no widziałem to Dynamesh i fajna rzecz, chociaż nie wiem jak by się to sculptowało bez subdivision levelów. Popróbuje skoro to takie dobre.

Napisano

Na razie i tak lepiej żebyś trzymał się niższych podziałów siatki. Musisz poćwiczyć jeszcze ogólną bryłę. Dynamesh będzie dla ciebie dobrą rzeczą.