Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hej. Ostatnio zrobilem sobie taki modelik... na razie chcialbym sie zapytac co sadzicie o koncepcie... Po czesci wzorowalem sie na tej tapetce:

skaven_3_1024.jpeg

Jednak jest to luzna adaptacja... po czesci korzystalem z wlasnych konceptow,rysunkow, wyobrazni etc.

Takie cos wyszlo... poly jest duzo... bo jeszcze przed optymalizacja... i klow nie ma :D.

skaven.gif

czekam na krytyke/komentarze.

• Odpowiedzi 21
  • Wyświetleń 4,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

jestem na tak ale dlonie jakies male, nie kojarza sie z dobrze z takim megatoporem :)

Napisano

a co on taki pol wygladzony? albo rybka albo...

pysk malo charakterystyczny -moze przez wygladzanie - gdybys powiedzial ze to zmutowana swinka morska to tez bym uwierzyl - bo bym musial...

no i dlonie...

Napisano
  • Autor

hmm... dzieki za komentarze :).

na pol wygladzony bo skonczylem modeling i nie bralem sie za smooth grupy ;).

glowa malo charakt?...trudno bedzie cos wymyslic dla takiego szczurka ;)... sprobuje jeszcze cos wymodzic ;)... poczekam jeszcze na inne wypocinki :)

Napisano

hmm... moze sie nie znam... ale... skaven w butach? to jakas nowa bajka? ;) a model calkiem fajny...

Napisano
  • Autor

hmm dodalem na szybko smoothingi, poniewaz stwierdzilem, ze nie za bardzo widac na tych litach :P:

skaven2.gif

co do butow... no coz, myslalem nad ich brakiem.. jednak chcialem uzyskac ciezszy klimat, bo,, jak sie domyslam... tapetka z 40k. [ jednak glowy nie dam - specem nie czuje sie :> ]... jezeli jakis masta haxor mnie zbeszta to moze zrtezygnuje :>

Napisano

Bedziesz go texturowal?

co do rak to teraz chyba sa za dlugie?! :|

pozdr

Napisano

no ta tapetka raczej nie jest z wh40k... po 1 w wh40k niema skavenow... przynajmniej niebylo w czasach kiedy sie w to bawilem... po 2 ten pistolecik wskazuje ze to jednak whfb... no ale mogles sie pomylic... ta cala technologia skavenska jest zakrecona... w kazdym razie moze sprobuj bez butow... imho bedzie wygladal bardziej szczurzo... i przygarb go troszke... nigdy nie widzialem skavena na wyprostowanych nogach... zreszta to wynika z samej budowy takiej szczurzoludzkiej nogi...

[Wyedytowany dnia 9/7/2004 > sir_Bols]

Napisano
  • Autor

posiadam raczej ogolnikowa wiedze nt. wh... wiec chyba zrezygnuje z butow... co do postawy... wiadomo, ze to testowa... normalnie bedzie troche bardziej pochylony ;).

dzieki za komentarze... rece moga byc za dlugie poniewaz przeskalowalem dlonie... sprawdze :).

Napisano

zmien mu w ogole ksztalt - bo teraz wyglada jak koles przebrany za mysz - sir_bols ma racje - przygarb go

teraz wyglada jak czlowiek przerobiony na szczura - a on ma wygladac jak szczur przerobiony w czlowieka

np. glowa - na koncepcie jest prawie trojkatna i wychodzi z ciala prawie bez szyi - a u ciebie - taka normalna glowa tylko troche wydluzona (bardziej psia moze nawet)

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

ehh... zobacze jezscze z ta glowa[czytaj: to do mnie troche przemowilo :P], co do postawy... to przeciez to jest tylko poza. Wiadomo, ze podczas animacji bede sie go staral zgarbic, powykrzywiac... co jak co, tak mi bylo latwiej wymodelowac ;).... dzieki za komentarz ftorek :).

Napisano

i jeszcze taki maly szczegol... ogon :)... no chyba ze tak go skrzetnie chowa pod kiecka...

Napisano

Co do dłoni- większość figurek skavenów ma nie tyle nawet dłonie co szponiaste łapy- prawie jak wolverine. Twój jest fajnie modelowany ale jak na skavena bardzo \"delikatny\", prawie ludzki.

Napisano
  • Autor

:P dobra chlopcy... moze bedzie lepiej z tekstura [watpie ;P]... w kazdym razie nie zmieniam go juz zbytnio, bo zaczalem unwrapa ;)... ale dzieki za cenne rady.

Napisano

Tak jak dla poprzedników jest dla mnie zbyt łagodny i wyprostowany - trza by go udrapieżnić ciutkę....

zajrzyj tutaJ, niestety twórcy przestali pracować nad grą, ale juz stworzony materiał jest niesamowity.

[Wyedytowany dnia 14-7-2004 > brite]

Napisano

Przepraszam za offtopicowe pytanie- WH Online jest zawieszony ?

Napisano

Ano, nie tylko zawieszony ale wręcz przerwany, komunikat na stronie głównej stwierdza to jednoznacznie:

It is with a great deal of sadness that I have to inform the community that we have decided to discontinue the development of Warhammer Online and will be closing down this website with immediate effect.

[Wyedytowany dnia 14-7-2004 > brite]

Napisano

ogona tutaj brak, to nie ma watpliowosci, a i jeszcze mam taka uwage, on wyglada jakby mial sie przewrocic w tyl z tym czyms na pleckach :)

Napisano

Fajne, ale sądząć po nicku zajmij się Dark Elfami, chętnie bym zobaczył jakąś ich figurkę 3D.

Napisano

Moje koncepcje co do zmiany:

1. Daj większe (dużo większe) mięśnie na udach, tak jest u szczurów.

2. Cosik te ręce za gładkie w stosunku do reszty. Jakieś rękawice lateksowe do zmywania naczyń czy co?

3. A gdzie ogon? Na ilustracji go widać.

4. Zamiast tych skarpet i butów daj płaszcz do ziemi - efekt będzie lepszy, mniej wertexów. Może jeszcze starczy na dziury w nim.