Thx Napisano 25 Listopad 2011 Napisano 25 Listopad 2011 znów sięgam po ikonę Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
telthona Napisano 25 Listopad 2011 Napisano 25 Listopad 2011 a ja w tym nawet potrafie Świętego Jerzego dostrzec :) Bardzo podoba mi się dynamika kompozycji, ale zastanawiam się czy nie lepiej by było gdyby ten smoko wąż wyglądał jakby miał odcień bardziej czerwony. ale kompozycja, zwłaszcza sufit który jest podłogą, są super ;>
Mocnek Napisano 25 Listopad 2011 Napisano 25 Listopad 2011 Perspektywa i kompozycja standardowo kilka polek wyzej niz rzeczy, do ktorych jest sie przyzwyczajonym do ogladania na codzien. Bardzo fajnie widziec znowu Twoje nowe pracki. jedyny zgrzyt jaki mi wpadl w oko to superpodobny, jesli nie ten sam, walor na scianach i podlodze przez co troche sie jedno z drugim zlewa (no chyba, ze to taki zamysl byl).
emmilius Napisano 25 Listopad 2011 Napisano 25 Listopad 2011 Kadr gniecie końcówkę. Czekam na rozwój...
lordbiernac Napisano 25 Listopad 2011 Napisano 25 Listopad 2011 A czy dla dynamiki sceny (i logiki w sumie) nie byloby lepiej, zeby Conan trzymal sie mocno "wargi" kijanki? Bo skoro podloga jest sufitem to wypadaloby, zeby sie chlopak czegos trzymal. To raz, a dwa, ze jak na Twoja umiejetnosc dynamizowania anatomii to ten pierwszy plan z reka i paszcza stwora wyjatkowo spokojny, zeby nie powiedziec nudny... Za to strasznie mi sie podoba kompozycja i dalszy plan. Zwlaszcza draperia super malowana/rysowana. pozdrowki
Thx Napisano 25 Listopad 2011 Autor Napisano 25 Listopad 2011 (edytowane) oczywiście masz rację co do spokoju pierwszego planu lordbiernac ale, że jest to konwencja discohard -Cónan pozuje- bo jest gwiazdą hardrzezi . A poważnie masz rację, ponieważ przy mazaniu, komponowaniu staram się nie myśleć, działam impulsywnie, podejrzewam , że za tydzień będę sam do siebie marudził tylko , że wtedy chce robić już coś innego. Cieszę się , że ogólnie się wam podoba, pozdro Edytowane 25 Listopad 2011 przez Thx
mant-raz Napisano 25 Listopad 2011 Napisano 25 Listopad 2011 Tym kadrem mnie kupiles, az mi sie w glowie zakrecilo, troche logiki na pierwszym planie faktycznie sie przyda, niemniej kompozycja super!
emmilius Napisano 25 Listopad 2011 Napisano 25 Listopad 2011 Nie wiem czy chciałbyś wprowadzić do ilustracji akcent lekko humorystyczny ale idąc za podpowiedzią lordbiernaca, Conan mógłby trzymać smoczydło za nozdrze =]. Natura tak stworzyła zwierzęta że nos to czuły punkt więc mogły by temu towarzyszyć wytrzeszczone z bólu ślepia. Taka luźna propozycja ode mnie. Pzdr.
Thx Napisano 26 Listopad 2011 Autor Napisano 26 Listopad 2011 (edytowane) co mi szkodzi spróbować i wprowadzić w czyn wasze rady. Obrazek ten jak to często u mnie bywa powstawał bez początkowego konceptu. Teraz wygląda tak: Uploaded with ImageShack.us ja nie jestem zadowolony choć kurcze wydaje korzystniej ZAPOMNIAŁEM O OKU: Uploaded with ImageShack.us Edytowane 26 Listopad 2011 przez Thx
Rotcore Napisano 26 Listopad 2011 Napisano 26 Listopad 2011 do wniesienia tych poprawek potrzebna będzie większa ingerencja w obrazek... teraz dziwnie czyta się skrót ręki... motyw z palcem, hmm chyba pasowałby zupełnie inny chwyt dłonią (może dwa palce wskazujący i środkowy w nosie a reszta palców zagięta do wnętrza dłoni, tak jakby się chwycił tego nosa w ostatniej chwili), no większa modyfikacja tego nosa, coś tam rozciągnięte bardziej wygięte, fajnie jakby go ciągnął za ten nos aż tak że jego pysk zaciągało by bardziej do góry pokazując więcej jamy gębowej... no troche kombinowania, ale też nie jestem przekonany czy te poprawki na lepsze idą... wersja pierwotna bardziej się podoba ;P, pozdro
Mocnek Napisano 26 Listopad 2011 Napisano 26 Listopad 2011 Kurcze, no ja tez zdecydowanie bardziej kupuje oryginal, jakos te pozostale "wolne" paluchy nie wygladaja najlepiej, w sumie ciezko ocenic czy sa wbite w skore, czy swobodnie wisza, a sam motyw z nozdrzami, wydaje mi sie, ze nie jest wcale tak super czytelny, gdybym, zobaczyl pracke bez wskazowki emmiliusa, to chyba bym to przeoczyl, wiec tez mi sie wydaje, ze ewentualnie trzeba by to jakos jeszcze wyeksponowac
Thx Napisano 26 Listopad 2011 Autor Napisano 26 Listopad 2011 (edytowane) spoko a teraz juz przerabiam kciuka : Uploaded with ImageShack.us Edytowane 26 Listopad 2011 przez Thx
Thx Napisano 26 Listopad 2011 Autor Napisano 26 Listopad 2011 i wersja z kciukiem Uploaded with ImageShack.us mam wrażenie , że teraz palce uzasadniają prospektywne...ściślej; uwiarygadniają
Rotcore Napisano 26 Listopad 2011 Napisano 26 Listopad 2011 Nie mam pod ręką tabletu także niezgrabny over, metodą przeklejania i stempla :P i skraplania... może to coś pomoże... pozdro
Thx Napisano 26 Listopad 2011 Autor Napisano 26 Listopad 2011 kurcze dobre. Ja mam pewna filozofię: jak się przesadzi z ilością podobnych żartów w jednej scenie wszystkie tracą wymowę. tego się trzymam ale kurcze to co zrobiłeś jest git więc nie wiem czy mam rację
mysz Napisano 27 Listopad 2011 Napisano 27 Listopad 2011 do mnie dłoń nie przemawia, nieciekawa jest i dziwnie wyglada. sprobuj moze dwa palce do nosa dla wezowidla wpakowac, albo zagiac je, zeby wygladalo to jakby cala dlon wbijala sie w wezowy leb. tez ogon w odcinku od piety do kaplana za prosty, powyginalbym tam cos. no i lewa strona za jasna i za prosta (chodzi o sciane) ;d no ale o g o l n i e tooooooooo WYPAS WYPAS JESTEM OFICJALNIE TWOIM FANEM 1!!!!!1!!!!!!!@~~~!!!11` ; -D
Soulinka12 Napisano 27 Listopad 2011 Napisano 27 Listopad 2011 jak dla mnie Twój styl i kompozycja przemiawiają na tyle mocno że pewne błędy tracą na znaczeniu :) ja uważam że najlepszy był pierwszy obrazek bez poprawek,bo postać po poprawkach straciła pewna naturalność pozy... i jakoś tak drętwo wygląda... dałabym spokój temu obrazkowi ^^
Rotcore Napisano 27 Listopad 2011 Napisano 27 Listopad 2011 Soulinka12: ktoś kto zakłada WIP musi się z tym wlaśnie liczyć, że będzie garść rad, porad, overów i pomysłów od forumowiczów zanim autor dotrwa do finisha... THX: służę, ważne żebyś doprowadził obrazek do końca... ;) mysz: no właśnie z tą dlonią rownież proponowałem i myślę że nie głupio by to wyglądalo, napewno sensowniej niż teraz ;P
Soulinka12 Napisano 27 Listopad 2011 Napisano 27 Listopad 2011 Rotcore , no ja się wypowiadam o własnych odczuciach ... nie neguje wartości innych komentarzy jako wskazówek i rad. w Tym jest cała wartość wipów że można właśnie dostać jakieś sugestie itd . Nie jestem po żadnej szkole plastycznej ,ani ASP więc uważam że mogę kierować się TYLKO swoimi odczuciami i nie uważam się za jakiś autorytet tym bardziej...zresztą byłeś u mnie w teczce to wiesz o czym mówie. Podkreślam że MOIM ZDANIEM ;) poza straciła coś z naturlaności ,ale to że ręka powinna trzymać się wargi itd nie kwestionuje W tamtej pozie czuc bylo moc tego że on się trzyma z całej siły potwora... w ostanim mam wrażenie że zapiera się praktycznie tylko na mieczu....jaby mial za chwile spaść...
Rekomendowane odpowiedzi