Napisano 6 Grudzień 201113 l Witam stworzyłem projekt na pracę semestralną z architektury wnętrz, chciałbym abyście go ocenili :) Nie tylko sam projekt ale bardziej wykonanie graficzne przydało by mi się świeże spojrzenie speców :) i kilka porad ^^
Napisano 6 Grudzień 201113 l Projekt bardzo ciekawy, zrobił na mnie wrażenie:) wykonanie też niczego sobie.
Napisano 6 Grudzień 201113 l Też mi się podoba. AA miejscami niedomaga i na drugim bump płytek jakby przesunięty względem diffuse a poza tym to super.
Napisano 6 Grudzień 201113 l Jeśli chodzi o projekt, to moim zdaniem połączyłeś za dużo pomysłów w jeden. Zarówno pochyła ścianka, powyginany grzejnik, czy połamana linia luster (to najmniej mi się podoba) mogłyby stanowić charakterystyczny punkt dla niedużej łazienki. A teraz mamy kociokwik ;) Graficznie ok, trochę niedoświetlone - lepiej wygląda jak sufit jest biały, a nie szarawy.
Napisano 6 Grudzień 201113 l Autor Dzięki wielkie za odpowiedzi nawet nie wiecie ile dla mnie takie pochwały znaczą :) Motywem przewodnim jakim się kierowałem to była pęknięcie ziemi coś w tym stylu na samym początku miał to być piorun jednak strasznie mi się spodobała kolekcja Zebrano z opoczna i odbiegłem od tego, temu wszystko jest takie "załamane" i jest skok na suficie i podłodze. Co do tego ze zbyt dużo pomysłów na raz to powiem ci kozioo w głowie miałem jeszcze więcej :D lecz nie starczyło czasu wszystko stworzyć :) I tak na koniec jedno pytanie czy to wygląda fotorealistycznie? Mi jest ciężko to stwierdzić nie wiem czemu po prostu tak ;p
Napisano 6 Grudzień 201113 l Nie umiem ogarnąć tego twojego modelu : ) szczególnie nie ogarniam tych 3 pasków co w 1 obrazku przecinają lustro : ) aha i jeśli o lustro chodzi to może byś je zrobił 2 częściowe ? jedna cześć będzie ładnie na ścianie a druga na suficie : )
Napisano 6 Grudzień 201113 l Autor lustro jest dwu częściowe to raz ;) co do tych 3 pasków ;p to jest ich 4 ;D i chodziło o to zeby nie zostawić tam pustego miejsca element dekoracyjny taki ;)
Napisano 6 Grudzień 201113 l o teraz dopiero zauważyłem na 2 renderze ze jednak lustro jest w 2 częściach. Wykonanie super ale jakby mi ktoś zrobił taką łazienkę to przez co najmniej tydzień bym się w niej nie połapał : )
Napisano 7 Grudzień 201113 l Autor Heh możliwe ze masz racje, pokazałem koledze projekt to powiedział ze nie wie gdzie patrzeć dopiero po dłuższym przyjrzeniu się załapał, możliwe ze właśnie to lustro daje taki efekt ;p dzięki za wszystkie komentarze ;)
Napisano 7 Grudzień 201113 l Hejka , pomysłowe:) tekstura nie odpowiada rzeczywistości te płytki są ciemniejsze , brązowa na pewno a krem jest taki lekko zółtawy . Żeby zmniejszyć kociokwik zmienił bym fugi jak najbardziej zbliżone do koloru płytki czyli: na brązie brąz a na kremie jakiś beżyk . To lustro jest klejone na ścianę? Płytki się raczej układa w jednej linii na całej łazience , i raczej zaczyna od sufitu . Respekt za fantazje:) Pozdrawiam Płytki podłogowe są mniejsze niż scienne wiec sie nie zejdą jak to zaznaczyłeś PS : Jeśli robisz bump na fugach to jak to ustawiasz , ja jak skopiowałem mape Tile do slotu Bump to mi bumpuję płytki a nie fugi . Jakaś podpowiedz?:) Edytowane 7 Grudzień 201113 l przez stanleykr
Napisano 7 Grudzień 201113 l Autor zrób kopie tej tekstury, później w photoshopie zaznaczasz obszar płytki i wycinasz do (tak aby zostało białe pole) powinna ci zostać ramka (fuga) odwróć zaznaczenie i zamaluj fugę na czarno zapisz plik ;) teraz powinno ci się wszędzie ładnie zgrywać ;) chociaż jak widać u mnie nie jest to regułą ;p a co do tej lini prostej płytek, to zrobiłem linie proste tylko od strony drzwi ;p troche fail ale ... :D cóż :D
Napisano 13 Grudzień 201113 l Nie bądź zły na to co napiszę, ale wygląda to tak jak by Ci zabrali komputer, wszelkie materiały projektowe, katalogi a nawet kartkę papieru z ołówkiem na kilka lat po czym nagle oddali wszystko z powrotem. Można by zrobić w duchu niejako dekonstruktywizmu coś w ten deseń aczkolwiek innymi środkami wyrazu.
Napisano 27 Marzec 201213 l Łazienka nie pasuje stylem do tego co pokazałes teraz ale cóz widzimisie klienta w pierwszym rzedzie;) Mała uwaga techniaczna bump na meblach powodujeze wygladaj zamiast jak ze skóry to ze styropianu, Swiatło w kuchni jest ewidentnie do poprawy z jednej strony jest intensywne a równoczęsnie cienie jakie ci sie tworza sa zmiekczone.