Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Renderuję sobie klatki w maya i jak później otwieram w photoshopie to proporcje mi się zmieniają. I wyskakuje komunikat:

Pixel aspect ratio correction is for preview purposes only. Turn it off for maximum image quality.

Co mam pozmieniać w opcjach renderingu?

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Ooo działa. Tylko jak ustawić żeby opcja Pixel Aspect Ratio była wyłączona cały czas bo mam dużo tych klatek i nie chcę dla każdej tego wyłączać ?

Napisano

Po prostu je po ludzku wyrenderuj - czyli ustaw w opcjach renderingu "Pixel aspect ratio:" na 1.000

Napisano
  • Autor

Aspect ratio jest ustwione na 1.00. A Device aspect ratio na 1.33 czyli dobrze tak?

Napisano

Kamera nie ma nic do rzeczy. Mozesz sprobowac ustawic Maintain width/height ratio. Jak nie pomoze to przerenderuj w Afterze z pixel aspect ratio na 1.0 i powinno grac.

Edytowane przez guru
literowka

Napisano
  • Autor

Dzięki za odpowiedzi. Zrobiłem to ręcznie w photoshopie bo to tylko 24 klatki były. Może ktoś zna sposób jak to ustawić w Maya żeby grało i hulało na przyszłość?

Napisano

Maya nie przepada za wszelkimi rozdzielczościami spoza swojej dropdown listy. Wtedy mogą Ci się rozjechać najróżniejsze rzeczy podczas renderu - może to jest przyczyną.