Szymeq Napisano 19 Lipiec 2004 Napisano 19 Lipiec 2004 hehe popieram pomysl o malym tutku albo chociaz odslonieciu rabka tajemnicy receptury robienia/mixowania tekstur Co do samego modelu to lux aczkolwiek brak bumpa poraza na ceglach a szczegolnie na zaokragleniu budynku:) pozdrawiam
conraderro Napisano 20 Lipiec 2004 Napisano 20 Lipiec 2004 Mnie modele powaliły, budynki pierwsza klasa. Komplet okien też mi się podoba. Powodzenia. :] (Te pozytywy może dlatego że nie widziałem wcześniejszych wersji) Ps. Napisałem tego posta a nie przejrzałem tematu do końca :( poprawka - tekstury mnie się też podobać, co do kolorystyki można by polemizować. Zwolennicy koloru zawsze będą nienasyceni przy czarnobiałych grafikach i na odwrót. Mnie teraz się bardzo podoba, zobaczymy co przyniesie dzień :]
Turpis Napisano 20 Lipiec 2004 Napisano 20 Lipiec 2004 Totalnie w moim stylu tylko że Twoje wykonanie jest o niebo lepsze. Zajefaken Pozdrawiam i pracuj dalej. P.S. Cegły na budynku po prawej trochę falują :)
tweety Napisano 20 Lipiec 2004 Napisano 20 Lipiec 2004 czader! naprawdę pracki pierwsza klasa! czy nie używasz czasem texturek z 3dtotal.com ?
sith_LORD Napisano 20 Lipiec 2004 Napisano 20 Lipiec 2004 nie bede sie rospisywal bo wciąz na modemie jade..gratuluję efektu.. jak wroce na stale lacze to cos nabazgram.. a na razie tylko pytanie..myślałeś o wersji w kolorze? pozdrawiam
Wielka_Siostra Napisano 20 Lipiec 2004 Napisano 20 Lipiec 2004 Jestem wciąż pod wrażeniem. Jeśli chodzi o texturkę budynku po prawej to pewnie wiesz co nie gra. Jak dla mnie ten obdrapany tynk jest zbyt miękki.
Gość simonha Napisano 20 Lipiec 2004 Napisano 20 Lipiec 2004 czadzik!! i tylko je..ne 20 minut??!! robi mocne wrażenie...
uncle Napisano 21 Lipiec 2004 Napisano 21 Lipiec 2004 ladne, az chyba sam cos zaczne robic for evryone;)
uncle Napisano 21 Lipiec 2004 Napisano 21 Lipiec 2004 aha taka moja sugestia co do tego budynku po prawej, narazie to troche kupowato wygloda, mysle ze bump niewiele da, ja bym to robil albo dispalace albo domodelowal to co jest tynkiem, powiem ci ze szybko to sie robi, jak narazie jest to zbyt malarskie, czymam kciuki;)
blood_brother Napisano 21 Lipiec 2004 Napisano 21 Lipiec 2004 Ja uwazam ze niektore elementy powinny byc "pokryte lekkim efektem malarskim":) Powinno to nadac przejemnego i specyficznego klimatu i charakteru pracy. Zwlaszcza ze o ile dobrze pamietam glowna postacia ma byc rozmyslajacy mezczyzna w podeszlym wieku. Mysle ze taki zabieg pomoglby zilustrowac zamysl autora:) Pozdro
Batou Napisano 21 Lipiec 2004 Autor Napisano 21 Lipiec 2004 Pora coś napisać. Updatów na razie nie ma bo.. nie umiem zrobić tej przeklętej tekstury. Prawda jest też taka że mam już powli dosyć tej pracy. to już 3 podejście i nadal nie wychodzi mi to tak jak powinno. No nic... będę uparty i postaram się ukończyć pracę (termin końca wakacji staje się powoli nie realny). Giegiel : nie zgodzę się z tobą. Robię te podwórko luźno opierając się na autentycznej fotce warszawskiego podwórka i tam tak jest że ruina stoi obok w miarę przyzwoicie wyglądającego budynku. Ebor : Odbicia w szybach.. hmmm. Zwykły nois podpięty do reflection Level oraz do bumpa (zniekształcenia odbić). Dodatkowo dwa box`y z nałożoną teksturą budynku tak aby co się w tych oknach odbijało prócz nieba. Ka21k : Raczej nie :). Jak mam pisać tutka skoro sam sobie z teksturą nie potrafię poradzić. Warto się zaopatrzyć w zestaw tekstur 3dtotal i porobić sobie z nich paterny do photoshopa. I tak np. malujesz sobie cegłą, potem nakładasz warstwę odpadającego tynku, na to miejscami nakładasz nie naruszony tynk itd. Potem można trochę ręcznie detale podorabiać (np. jakieś pęknięcia). To tak w dużym skrócie. Tweety : Tak jak już napisałem... używam tekstur 3dtotal, a dokładnie vol. 1 , 2 , 3 (reszty jeszcze nie mam) sith_LORD : Praca ma być domyślnie w kolorze, aczkolwiek utrzymana w jednym odcieniu (tak jak lubię). Simonha : Jakie 20min?? blood_brother : pomysł ciekawy, ale raczej nie w moim stylu :). Ten specyficzny klimat będę się starał nadać nietypowym ustawieniem kamery i fajnym światłem (łatwo powiedzieć, cholernie trudno zrobić). To na razie tyle. Jak uda mi się uporać z teksturami to dam update.
Batou Napisano 21 Lipiec 2004 Autor Napisano 21 Lipiec 2004 Bo tak się takie podwórka nazywają. Mały plac obudowany dookoła budynkami o niskim standardzie (małe, wysokie mieszkanka)... Jak staniesz na środku takiego podwórka i spojrzysz w górę to masz wrażenie jakbyś patrzył z dna studni. Uwielbiam takie miejsca. W Warszawie ich nie brakuje.
Gość simonha Napisano 21 Lipiec 2004 Napisano 21 Lipiec 2004 to są Twoje słowa: Marcin : Nie liczyłem ale pewnie około 20 min każdy. Czy nie tyczyły się tych renderów??
Batou Napisano 21 Lipiec 2004 Autor Napisano 21 Lipiec 2004 No tak. Jeśli chodziło ci o czas renderingów to zgadza się. Chociaż aktualnie trwa to trochę dłużej -jakieś 30-40min (doszedł drugi budynek).
Obywatel Napisano 21 Lipiec 2004 Napisano 21 Lipiec 2004 Gratuluje wytrwalosci. Fajnie ze potrafisz skupic sie na kazdym elemecie w 100%
Gość Savoy Napisano 22 Lipiec 2004 Napisano 22 Lipiec 2004 Bardzo to mi się podoba, lubię takie scenki, super realistyka. Mam nadzieję że popracujesz nad oświetleniem (przydałyby się jakieś smugi zachodzącego słońca na górnych partiach budynku) ale w takiej tonacji też będzie super. Bardzo podobają mi się tekstury, wystarczą proste obiekty a efekt jest powalający. Czekam na finał...
DarCon Napisano 22 Lipiec 2004 Napisano 22 Lipiec 2004 Pierwsze próby z teksturą drugiego budynku. To "robocza" wersja dlatego jest delikatnie mówiąc nie dopracowana. Na razie wygląda to trochę jak drewno, ale postaram się to czym prędzej poprawić. ostani renderek jak sam opisałeś to wersja robocza ale chodzi mi głównie o wręcz wylewający się tynk w okolicach ram okiennych wiem że w starych budynkach tynki "puchną" ale ten wygląda jak ciasto na drożdzach które wylewa się z formy mam nadzieję że to też poprawisz bo psuje to taką rewelacyjną pracę
KoMic Napisano 22 Lipiec 2004 Napisano 22 Lipiec 2004 ehhhhhhhhhh do tej pory nie wiem co Ci radzic,,, dlatego najlepiej zadnych rad sam wieszz co chcesz zrobic,,, genialny pomysl, aaa jeszcze szkoda ze zapachu takich miejsc w sloneczny upalny dzionek nie mozesz przedstawic,,, a moze to i dobrze: ],, pozdro,,, ale jestem zgryzliwy hehe
Valtanis Napisano 23 Lipiec 2004 Napisano 23 Lipiec 2004 Każdy render jak fotka, super :). Pracka na takim poziomie że sam nic nie moge poradzic, najwyzej samemu sie uczyc :D...
Yano Napisano 23 Lipiec 2004 Napisano 23 Lipiec 2004 bardzo fajne, ale nadaj całości wyostrzenie w Photoshopie -teksturki zrobią się bardziej wyraźne, bo teraz są takie troche rozmyte.
Rekomendowane odpowiedzi