Skocz do zawartości

Drzwi i okna - autoomatyczne wycinanie dziur

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Kiedyś w jakiejś wersji Maxa (nie pamiętam w której) bylo coś takiego, że jak postawiłem ścianę (obiekt Wall), i później w nią wstawiłem okno (obiekt Window), to w tym miejscu automatycznie w scianie wycinał się otwór. Można było okno skalować, przesuwać, a otwór automatycznie się dostosowywał. Teraz zassałem demo Maxa 2012, i okazuje się, że tej funkcji nie ma. Wstawiam drzwi, lub okno, a ściana w nim jak była, tak jest. Trzeba by ręcznie wycinać. Ktoś wie, czy może to automatyczne wycinanie jest nadal, tylko może trzeba je gdzieś włączyć?

• Odpowiedzi 3
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

W sumie z taka funkcjonalnoscia maxa sie nie spotkalem, ale skoro piszesz ze tak bylo to pewnie bylo. A wracajac do Twojego pytania, to patrzac na to jak masz kochany Autodeskt za kazdym ulepsza maxa i sprawia by nam sie lepiej go uzywalo to obowiam sie ze tej funkcjonalnosci o ktorej piszesz moze juz nie byc :], ale pojecia nie mam

Napisano (edytowane)

A jednak w 2012 też to jest. Tylko nie wiem, jak to włączyć. Popatrz mniej więcej od 2'45":

Gość wstawiał drzwi w pełną ścianę.

Edit: Hmm Nic nie rozumiem. Zresetowałem scenę, postawiłem ściany na nowo, i nagle zaczęło działać. Nie mam pojęcia, co to za czary. Czy ktoś wie, jakie warunki muszą byc spełnione, żeby to działało?

Edytowane przez Ajgor

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności