Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

bardzo konkretnie:

jest Evermotion który sam produkuje modele i sprzedaje, jest np. turbosquid który sprzedaje modele na licencji EULA, czyli nie produkują sami modeli a jedynie sa platformą handlową, jak w stockach userzy ładują content a serwis to sprzedaje - co ma zasadniczy wpływ na warunki licencyjne

i teraz:

szukam serwisów takich jak Evermotion - od nich kupuję i jestem b. zadowolony ale niestety nie mają wszystkiego, bardzo ważny jest tu ten aspekt licencyjny - więc czy znacie inne firmy które podobnie jak Evermotion sprzedają własne modele 3D?

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 879
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

CGAxis, chociaż nie mają tak bogatej biblioteki jak Eversi...

Jest jeszcze Dosch Design, ale nie miałem styczności. W PDFach wyglądają słabo.

Napisano

CgAxis??? Dosch Design???

Cide mnie uprzedził pół minuty:D Mam jedną kolekcje Dosch z jedzeniem fakt pdfy mają słąbe, ale modele prezentują się fajnie

Nik Hq Detail jeszcze

Napisano

Co konkretnie przeszkadza ci w licencji TurboSquida? O ile pamiętam to aż tak bardzo nie różni się od tej z Evermotion. Z pewnością jest bardziej precyzyjna, ale zakres wykorzystania jest chyba podobny.

Napisano
  • Autor

wielkie dzięki za namiary

turbosquid (jak każda platforma handlowa - nie produkująca samodzielnie contentu a jedynie stwarzająca podłoże do kontaktu twórca-klient) ma nieco inną licencję - chodzi o możliwości reselerskie renderów, licencja mówi że zakupiony model może być tylko częścią większego projektu, nie zawsze mogę tego dopilnować a nie chcę łamać warunków licencji, bezpieczniej jest mi kupować tam gdzie takich obostrzeń nie ma - takie zapisy i ta szczegółowość (precyzyjność) licencji wynika właśnie z jej charakteru

tak, zakres wykorzystania jest podobny, nawet bardzo podobny, z kilkoma szczegółami które akurat dla mnie robią istotną różnicę