Napisano 13 Luty 201213 l Czy da się jakoś ustawić modyfikator extrude żeby on rysował "ścianę"(nie wiem czy to dobrze ująłem) np. w bok od narysowanej lini, a nie tylko w górę?
Napisano 13 Luty 201213 l Autor Z tego co widzę po trialach w necie to ten modyfikator potrafi idealnie poprowadzić np. jakiś model, tekst w wzdłuż linii i to bez względu czy ona jest prosta czy krzywa więc nie bardzo wiem jak miał bym ten modyfikator wykorzystać do moich celów.
Napisano 13 Luty 201213 l Pokaż jakiś przykład. Z tego co napisałeś wynika że chcesz stworzyć scianę czyli obiekt a nie płaszczyznę (bo o to ci chyba w domyśle chodzi :). Extrude w inną stronę.... może modyfikator "Sweep" ci się przyda (z opcją "Use Custom Section" i kawałkiem linii) ? a ło http://imageshack.us/f/577/93149031.jpg/
Napisano 14 Luty 201213 l Z tego co zrozumiałem to z lini chcesz zrobić ścianę tylko ją trochę jeszcze pogrubić? Użyj w editable spline outline-20 potem konwertuj do editable poly i wybierz polygon i extrude. Edytowane 14 Luty 201213 l przez TheAro400
Napisano 15 Luty 201213 l Chyba żaden z Was nie zrozumiał, o co mu chodziło :) Faktycznie ciekawa sprawa. Rysujemy linię, nakładamy extrude, i... extruduje zawsze w górę. Nie udalo mi się zmusić maxa, żeby extrudował w inną stronę. Żadne obracanie pivota i przełączanie na local nic nie daje. Edit. A jednak mi się udało. Należy linię obrócić o potrzebny kąt i zadziała. Edytowane 15 Luty 201213 l przez Ajgor