Napisano 14 Luty 201213 l Hej, przeglądałem forum szukajką, jednak nie mogłem znaleźć odpowiedzi. Chciałbym nauczyć się tworzenia krótkich/nieco dłuższych animacji i filmów animowanych, posiadam podstawy z zakresu posługiwania się maxem, ale nadal nie wiem kompletnie nic o tworzeniu wszystkiego pod filmy animowane od riggowania po lokacje. Znacie może jakieś kursy 3dsmaxa dotyczące właśnie filmów animowanych i wszystkich ich aspektów?
Napisano 15 Luty 201213 l google albo youtube:) znajdziesz tam wszystko od riggowania po ustawienia renderingu animacji
Napisano 15 Luty 201213 l Tutków pod animację na 3ds Maxa jest tu (digital tutors) stosunkowo niewiele; zaznajomiłem się ze wszystkimi i jakoś nie wydaje mi się, żeby mi nad wyraz pomogły. Poza tym mam wątpliwości, czy Max jest akurat najodpowiedniejszym softem do tego typu projektów... Edytowane 15 Luty 201213 l przez mookie
Napisano 15 Luty 201213 l pytanie jest czy chcesz sie uczyc animacji postaci, czy tez wszystkiego wokolo jak rigowanie, symulacje itp. Sama animacja postaci jest dosc niezalezna od softu, co innego rigi i kontrolery. Od siebie polece DVD tego pana, bardzo dobrze pokazuje zasady animowania postaci bez jakis ograniczen softowych http://www.jefflew.com/ No i oczywiscie jest Animation Mentor jak ktos mysli o tym powaznie i ma fundusze :)
Napisano 15 Luty 201213 l Autor pytanie jest czy chcesz sie uczyc animacji postaci, czy tez wszystkiego wokolo jak rigowanie, Właśnie o tym myślę. Kolejno tworzenie postaci, jej riggowanie, teksturowanie i animowanie.