gryzon Napisano 21 Marzec 2012 Napisano 21 Marzec 2012 O tak. Tworzę topologię dla głowy. Jak zbliżę ją tak bardzo że zajmie cały dokument to nie jestem w stanie jej obrócić wchodząc kursorem po za ramkę. Nie da się. Nie próbowałem jeszcze patentu ze zmniejszeniem dokumentu (może zadziała) Ale denerwujące. Też tak macie? gryzoń
Kris_R Napisano 21 Marzec 2012 Napisano 21 Marzec 2012 No to normalne. Jeśli model zasłania Ci cały dokument i nie możesz kliknąć w tło, aby używać nawigacji, to po prawej stronie dokumentu masz ikony nawigacji. Właśnie w takich sytuacjach się przydają. To, co zazwyczaj robisz nawigując narzędziem pracy, możesz wywołać z ikon nawigacji. I tyle :)
mafida Napisano 21 Marzec 2012 Napisano 21 Marzec 2012 Włączasz Right Click Navigation w Preferences/Interface i obracasz/skalujesz sobie z przyciskiem na piórku. Działa przy zbliżeniu na cały ekran.
gryzon Napisano 22 Marzec 2012 Autor Napisano 22 Marzec 2012 Dzięki ! Ale tylko przy retopology mam takie problemy. Przy normalnej pracy wszystko jest OK i w miejscu ramki normalnie obracam modelem.
mafida Napisano 22 Marzec 2012 Napisano 22 Marzec 2012 Bo jest zepsute, nie działa przy retopo i tyle. Zresztą retopo i tak lepiej robić w innym programie ;)
Rekomendowane odpowiedzi