javor Napisano 20 Lipiec 2004 Napisano 20 Lipiec 2004 witam kiedyś robiłem tą honde http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=3270 a teraz jest ostatecznie skńczona :) z pewnego powodu musiałem ją troche ulepszyć więc pomyślałem że wrzuce tu renderki :) ulepszenia względem poprzedniej wersi (z w.i.p.'a) -poprawiona geometria i materiały świateł przednich -felgi stalowe zmienione na orginalne alufelgi (nie jakiś tuning:P ) -dorobione hamulce (żeby nie było pusto za felami) -troche chamferów tu i tam -nowy lakier i kilka innych materiałów wiem że miejscami może być widać kanty lub dziwne załamania odbić ale przypominam że model ma jedyne 40.000 trójkątów (20.000 polygonów) model jest skończony ale oczywiście komentarze mile widziane (pomogą przy następnych modelach) prog: 3ds max 6 render: scanline no i wkońcu rendery :] 1 2 3
ftorek Napisano 20 Lipiec 2004 Napisano 20 Lipiec 2004 hmm - no skoro juz rzezales oponki w 3d a nie bumpem (nie jestem pewien ale wlasnie tak mi sie to widzi) i jeszcze felgi ze srubkami to jednak mogles dorzucic jeszcze pare setek poligonow i poprawic ta maska w niektorych miejscach (np. nad przednim reflektorem) po prostu troche zle rozlozyles akcenty z dokladoscia siatki - takie odnosze wrazenie a tak ogolnie - model dobry - kilka bugow - ale przy tym polycouncie - spox
kingwins Napisano 20 Lipiec 2004 Napisano 20 Lipiec 2004 Javorze, nie otwierają się obrazki, albo server klęknał chwilowo, albo zrób coś z tym bo chętnie bym obejrzał Twoją hondę
kozioo Napisano 20 Lipiec 2004 Napisano 20 Lipiec 2004 Też nie widze obrazkow :/ A chciałbym je obejrzeć :)
ftorek Napisano 20 Lipiec 2004 Napisano 20 Lipiec 2004 no niech bedzie textura na oponkach - ale np. felgi to juz nie texturka no - ale zostawiajac oponki w spokoju - wciaz mi chodzi o to co wyzej :)
javor Napisano 20 Lipiec 2004 Autor Napisano 20 Lipiec 2004 o w morde :| co za kicha!!!!!!!!!!!!!!!! gdzie wy obrazki trzymacie???????? na jakich serwerach???????????
tweety Napisano 20 Lipiec 2004 Napisano 20 Lipiec 2004 Ej! Ciemność widzę! dawaj obrazki na inny serwer bo ten to jakaś kupa
Mateusz Napisano 20 Lipiec 2004 Napisano 20 Lipiec 2004 javor: wrzuc je chocby jako zalaczniki na forum, albo na http://www.fotogalerie.pl. Model ladny
blood_brother Napisano 20 Lipiec 2004 Napisano 20 Lipiec 2004 Teraz widze obrazki z napisem Image Hosted by Tripod:/ Pozdro
javor Napisano 20 Lipiec 2004 Autor Napisano 20 Lipiec 2004 o w morde troche to trwało (szybkoś internetu mam zaje*****) no ale wkońcu się udało :) a dla mających podobne problemy bardzo dobra stronka jaką znalazłem. nie ma limitu pojemności ani transferu i jest specjalnie do hotlinkowania :) http://www.myonlineimages.com no to komentujcie wkońcu :D
kingwins Napisano 20 Lipiec 2004 Napisano 20 Lipiec 2004 No.... klasa! Bardzo cieszy moje oko taki widok. Nie będę krytykował detali. Całość trzyma poziom i prezentuje się solidnie.
kozioo Napisano 20 Lipiec 2004 Napisano 20 Lipiec 2004 Całość wygląda całkiem fajnie, ja bym sie tylko przyczepił do lakieru, ktory mi sie nei podoba :)
tweety Napisano 20 Lipiec 2004 Napisano 20 Lipiec 2004 No wreszcie coś widać :) Ale do rzeczy: ogólnie spoko tylko szyby takie jakieś sztuczne. Spróbuj innego materiału bo ten jest do kitu
blood_brother Napisano 20 Lipiec 2004 Napisano 20 Lipiec 2004 Bardzo ladnie wyglada:) Tylko mysle ze mozna by kontrast podkrecic na texturce tylnych lamp bo teraz troche mdlo wygladaja te swiatla na tle calego samochodu:) Pozdro
Pussik Napisano 20 Lipiec 2004 Napisano 20 Lipiec 2004 Fajowy model jak na 20k poly. :) Idelanie nadawałby się do Colina/GTA. :) Jak już wspomneli inni, jest kilka niedociągnięć. Można to naprawić dodając kilkaset poly.
Rekomendowane odpowiedzi