adek Napisano 26 Marzec 2012 Napisano 26 Marzec 2012 Na blogu twórców renderera iray pojawił się krótki dwuczęściowy tutorial na temat tworzenia materiału matowego szkła w tym rendererze. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=2305
NV Napisano 26 Marzec 2012 Napisano 26 Marzec 2012 Matowa szyba ? To czasem nie o mleczne szkło chodzi ?
adek Napisano 26 Marzec 2012 Autor Napisano 26 Marzec 2012 Matowa/"oszroniona"/mleczna. W sumie ja jestem przyzwyczajony do terminu matowa, ale mogę poprawić jeśli coś jest źle.
NV Napisano 26 Marzec 2012 Napisano 26 Marzec 2012 Nie no zdziwiłem się troszeczkę, że coś takiego jest, ale faktycznie jest :)
Neaniver Napisano 26 Marzec 2012 Napisano 26 Marzec 2012 No niesamowite. Trzeba zmienić jeden parametr w opcjach materiału. Czekam na kolejną obszerną lekcję "jak zrobić lustro".
Zed Napisano 27 Marzec 2012 Napisano 27 Marzec 2012 No niesamowite. Trzeba zmienić jeden parametr w opcjach materiału. Czekam na kolejną obszerną lekcję "jak zrobić lustro". Widac ze ich targetem sa raczej srednio rozgarnieci w 3d architekci ;)
Karrde Napisano 27 Marzec 2012 Napisano 27 Marzec 2012 Swoją drogą szyba mleczna, a oszroniona/matowa(frosted) to dwie różne rzeczy. :)
Rekomendowane odpowiedzi