Dr0cK Napisano 20 Lipiec 2004 Napisano 20 Lipiec 2004 Moja nowa praca w Zbrush'u. To jest blizej nie okreslone monstrum prosto z mojeje wyobrazni :). I ta prace chce porzadnie doprowadzic do konca dlatego bardzo bede wdzieczny za kazda konstruktywna krytyke :) Zamieszczam pierwszy screen. Oczywiscie twarz to narazie taka prowizorka...). Jedyne nad czym troche popracowalem to tors i rece ( nie cale). Pozdrawiam !!
Marcin Napisano 20 Lipiec 2004 Napisano 20 Lipiec 2004 nie przesadzo;es troche z zadd ? wes ze standard przelacz na smooth i wygladz te rowki te dziury na barkach tez dla glowy daj taka pomarszczoną skore itp.....duzo jeszcze roboty....
Dr0cK Napisano 20 Lipiec 2004 Autor Napisano 20 Lipiec 2004 spokojnie marcin zdaje sobie z tego sprawe... a co do skory na twarz..to troszke chyba przesadziles... przeciez nawet jej nie wymodelowalem a ty juz chcialbys material rzucac ??? ;) Pozdrowienia
Marcin Napisano 20 Lipiec 2004 Napisano 20 Lipiec 2004 hehe taki tylko pomysl na przyszlosc :D i jeszcze tylko pytanko ktore zapomnialem zadac.... : czy bedziesz robil ta postac pod Rigga ? bo jesli tak to uwazaj na ustawienie ramion i nóg jesli bedziesz chcial go riggowac w maxie za pomoca character studio to popatrz jak jest ustawiony biped bo ja w zbrushu tez pare bledow popelnilem na poczatku twozenia postaci i zapomnialem o ustawieniu rąk i nóg.....
Gość User190 Napisano 20 Lipiec 2004 Napisano 20 Lipiec 2004 Marcin - przeczytaj jeszcze raz początek - ZBrush
Marcin Napisano 20 Lipiec 2004 Napisano 20 Lipiec 2004 Offtopic ... M@TI - chodzilo mi o export i rigg w 3dsmAx wiadomo ze w zBrushu nie ma jak :P np ja tak robie jak robie jakas postac to czesto (przewaznie) trafia ona do riggowania :D
darkelf Napisano 20 Lipiec 2004 Napisano 20 Lipiec 2004 co nie zmienia fakty ze muskulatura conajmniej dziwna u potworka ;)... miesnie w ogole jakies takie zwiotczale, wygaldaja jak u dobrze trzymajacego sie 60latka :P... popracuj nad tym, bo z zbrusza mozna wiele wiecej wykrzesac. powodzenia ps. nie wiem czemu nikt sie nie wypowie na tym watku :P
Dr0cK Napisano 20 Lipiec 2004 Autor Napisano 20 Lipiec 2004 w sumie mialo byc takie zalozenie ze miesnie maja byc wlasnie troche zwiotczale..:/ no ale nie wiem...moze to jednak zmienie... narazie delikatny upgrade...
BLADE Napisano 20 Lipiec 2004 Napisano 20 Lipiec 2004 ja wypomne tylko jedno a reszte pozostawie innym... palce.... do fruntownej poprawy bo wygladają jak z galarety.... ;) podoba mi sie koncept postaci ;)
gabrielwigierski Napisano 21 Lipiec 2004 Napisano 21 Lipiec 2004 no ciekawie sie zapowiada bardzo mi przypomina tego z oficjalnego tutka zbrusha.
Dr0cK Napisano 27 Lipiec 2004 Autor Napisano 27 Lipiec 2004 Ok zaczalem od nowa bo ten poprzedni jakos mi sie nie podobal... Myśle ze ten jest troche lepszy... Pozdrowienia :)
v1ck Napisano 28 Lipiec 2004 Napisano 28 Lipiec 2004 na moje to nadawal by sie do gry takiej jak np doom3 ;]
ftorek Napisano 28 Lipiec 2004 Napisano 28 Lipiec 2004 duuuuzo lepszy - zaczyna wygladac groznie - w przeciwiensrtwie do poprzedniego ktory wygladal jak lizak :) superek - mi sie podoba
Dr0cK Napisano 29 Lipiec 2004 Autor Napisano 29 Lipiec 2004 dodalem więcej szcegolow do glowy :) i zblizenie zeby lepiej bylo widac...
Vetis Napisano 29 Lipiec 2004 Napisano 29 Lipiec 2004 jak skonczysz glowe to pokarz ja koniecznie w 3 rzutach (front, side i perspectiv...) narazie idzie pieknie pzdr.
leander Napisano 29 Lipiec 2004 Napisano 29 Lipiec 2004 Chyba wolalem poprzednia facjate, tera sie zrobil typowy Z Brushowy gąbczak. Jeszcze czolo i brwi spoko, ale po co mu te starcze faldy na policzkach? Poprzednia odslona calej postaci prezentuje sie swietnie.
marc_in Napisano 8 Sierpień 2004 Napisano 8 Sierpień 2004 jest genialny ,niewiem tylko czemu niektorzy go od razu probuja porownac do czlowieka (starcze faldy? ) :P tak ma byc i jest spoko
darkelf Napisano 8 Sierpień 2004 Napisano 8 Sierpień 2004 no fajnie - on ma zyc czy byl ciosany w kamieniu? [a tak w ogole to dziwny material - zamierzone?]
Dr0cK Napisano 29 Sierpień 2004 Autor Napisano 29 Sierpień 2004 no i troche go oteksturowalem.... nie wiem, jakos dla mnie dziwnie wyglada...trudno mi zreszta to ocenic, bo ciagle sie na niego gapie i szczerze mowiac mam juz go dosc...:) tak jak wspominalem(?) byl troche bez pomyslu, raczej jako zabawa i tester narzedzi w Zbrush'u... moze jeszcze jakies tlo walne i cos zmienie...ale to juz raczej koncowka.. szcerze mowiac bardziej sczegolowe i lepsze modele Zbrush'u mozna wykonac w ok. 3-5h...mi sie "odrobinke" rozcignelo to w czasie... P.S.: Zbrush jest zajebisty...kiedys gdy ogladalem jakies komputerowo wygenerowane stwory ( szczegolowe i realistyczne) w filmach (chociazby Jurassic Park) to myslalem ze aby je wykonac trzeba miec doswiadczenie co najmniej 10 letnie, napisane przes samego siebie jakies oprogramowanie :) i z pol roku wolnego czasu... na szcescie bylem w bledzie :)
Salvator Napisano 29 Sierpień 2004 Napisano 29 Sierpień 2004 hulk aaaa przestraszyłem się go, masz plus. SKóra wygląda troszkę jak skórka od niedojrzałego pomarańcza albo cytryny, brakuje translucencji, Poza tym nie wiem czy zauważyłeś, ale ta ręka by nie działała z takim układem mięśni... nie ma jak. Ma fajną twarz, ale zmieniłbym kolor ust i przeorałbym je w poprzek zmarszczkami jak w dobrym horrorze amerykańskim, o tak / | | \ a na górnej wardze tak \ | | / :D
Loono Napisano 30 Sierpień 2004 Napisano 30 Sierpień 2004 Fajnie, ale wyglada jakby byl kamienna zezba.
Rekomendowane odpowiedzi