Napisano 29 Marzec 201212 l Cześć! Zainspirowany renderem NEBULA i jego wygraną w konkursie EVERMOTION, sam poszperałem po chińskich domostwach i stworzyłem sobie coś takiego: Chętnie dowiem się co myślicie :) Pozdrawiam! Edytowane 30 Marzec 201212 l przez Godzil
Napisano 29 Marzec 201212 l Bardzo fajne, zapaliłbym światło we wnętrzu. Może jeszcze jakieś inne ujęcia? scenka ma potencjał. Pozdrawiam
Napisano 29 Marzec 201212 l Autor Tak, mam w planie kolejne ujęcia, wieczorne, i wtedy zapalę światło. Dzięki :)
Napisano 29 Marzec 201212 l Bardzo przyjemne, ale problemem jest to, że bardziej podoba się otoczenie niż meritum, czyli główny budynek. Może faktycznie zmiana pogody pozytywnie wpłynie na odbiór. Można by spróbować też z nocnym ujęciem. Pozdr
Napisano 30 Marzec 201212 l Wizualiazaj jest ciekawa i nowatorska sczególnie ładnie prezentuje sie oswietlenie i klimatycznosc nie tuzinkowe i nie robione na jedno kopyto , ale o strony architektonicznej to jest jedna kleska budynek raczej pod schron podpada ;) moze jak bys go jakos przyzwoicie zwymiarował to by było troche inaczej przyznam sie ze jak do chinskiej architektury nie lezy mi takze dach a własciwie kont jego nachylenia u nich nawet w nowoczesnym budownictwie nie przeskakuje sie kata 42
Napisano 30 Marzec 201212 l Autor Niestety nie mogę już pokazać zdjęć tego budynku, bo zgubiłem :( Musicie mi zatem uwierzyć, że wygląda on bardzo podobnie :) Przeskalowałem sobie tylko wejście do domu i zmieniłem tarasy... Dzięki za wszelkie opinie, wezmę pod uwagę, jak zawsze :) Pozdrawiam
Napisano 30 Marzec 201212 l Niestety nie mogę już pokazać zdjęć tego budynku, bo zgubiłem :( Musicie mi zatem uwierzyć, że wygląda on bardzo podobnie :) Przeskalowałem sobie tylko wejście do domu i zmieniłem tarasy... Dzięki za wszelkie opinie, wezmę pod uwagę, jak zawsze :) Pozdrawiam http://www.bodew.com/contemporary-chinese-concrete-wall-frame-house-architecture-design/ i chyba na designboomie byl kiedys ale nie jestem pewien.
Napisano 30 Marzec 201212 l Wierze ci ze cos takiego moze stać w stanie faktycznym, a tak jak pisałem klinatycznosc wizki jest super i pomysł z tym zeby było bardziej deszczowo poprostu da efekt ekstraklasy ;) to co pokazał Uzumakishadow ma lekko sciane 5 metrowa stad było moj komentarz o schronie ;)
Napisano 30 Marzec 201212 l Autor Ej jak Ty go tak szybko znalazłeś :D Ja wczoraj pół Archdaily przeszukałem xD Dzięki... shadowsexpe - masz na myśli jednak podmianę tego nieba? Rozważę...
Napisano 30 Marzec 201212 l Zmiana nieba napewno da własnie fajniejszy efekt jeszcze jedno ten budynek ma ciekawy dach z boku moze bys jakos ujecie zmienił szczególnie w nocnym renderze zeby to uwydatnic Uzumakishadow - fajnie ze to umiesciłes bo to dobrze obrazuje konstrukcje dachowa tego budynku.
Napisano 30 Marzec 201212 l Ej jak Ty go tak szybko znalazłeś :D Ja wczoraj pół Archdaily przeszukałem xD Dzięki... via google > grafika > chinese house modern architecture wyskakuje od razu ;)
Napisano 30 Marzec 201212 l Autor Drodzy koledzy i koleżanki, poszedłem za Waszą radą i nieco podkolorowałem render. Aby nie zaśmiecać wątku, przeedytowałem pierwszy post. Co myślicie teraz?
Napisano 30 Marzec 201212 l Godzil napotkałem dziś fotkę tego domu w necie i muszę przyznać że Ci wyszedł:D fajny klimat:) możesz zdradzić jak robiłeś mtl betonu, to jakiś blend mtl czy z wykły mtl z malowaną mapka w Psie?
Napisano 31 Marzec 201212 l Autor gregory - super, że Ci się podoba! :) Materiał betonu jest tak naprawdę bardzo prosty. Tekstury diff bump i refl, odpowiedni gloss. Wszystkie malowane w PSie, nie jest to blend mtl. Resztę załatwiła HDRka.
Napisano 31 Marzec 201212 l No teraz jest ekstra, najwyzej jak by ci sie chciało ale to tylko jesli by ci sie chciało to materiał dech i na piłce bym zrobił lekko mokry ;)
Napisano 31 Marzec 201212 l Autor Hm... wydawało mi się, że już taki jest! :D Co byś poprawił, jak? I zgadzam się, że z tym niebem wyszło dużo lepiej, jeszcze raz dzięki za radę!
Napisano 31 Marzec 201212 l Czym robiłes materiał desek? bez tej wiedzy bedzie trudno powiedziec co mozna by było jeszcze zrobic ;)
Napisano 31 Marzec 201212 l Autor Najzwyklejszy VRay mtl z teksturami na bump refl i rzecz jasna diff.
Napisano 31 Marzec 201212 l Mozna spróbowac do reflekta wsadzic mape fallof w slotach czarny biały przypisac mapy ref drewna które masz ale jedna jasna druga ciemna, wsadziłbym takze do refglossiness mapke ale to sa moje sugestie w ten sposób robiłem podłoza typu jezdni nie wiem jak by to wyszło na dechach
Napisano 31 Marzec 201212 l Autor To ja to kiedyś potrenuję, bo potrzebuję testów na to... Dzięki za radę!!
Napisano 16 Kwiecień 201212 l Można by nad materiałami popracować, ale światło bardzo realistyczne. Czym świecisz? samo hdri? Podbiles moc jakos?
Napisano 16 Kwiecień 201212 l Autor lukasjogabonito - tak, to samo hdri, moc oczywiście podbita, dostosowana do ustawień kamery no i jest trochę postprodukcji - zabawa kolorami, kontrastami...
Napisano 6 Maj 201212 l Autor cześć! Postanowiłem odświeżyć wątek i dodać kolejne ujęcie domu w Ninjang Komentarze mile widziane!