jahred6 Napisano 17 Kwiecień 2012 Napisano 17 Kwiecień 2012 Witam, dawno mnie tutaj nie było więc wrzucam najświeższą z prac dotyczącą wiz wnętrz. Projekt nie mój, wizki moje. Vray Max PS Pozdro ! . .
arturskoczek Napisano 17 Kwiecień 2012 Napisano 17 Kwiecień 2012 Mi się bardzo podoba! Jedyne do czego mógłbym mieć zastrzeżenia to trochę za mocny AO na spojeniu ścian z sufitem. Poza tym czysto, ładnie, bardzo fajnie technicznie!
pionix Napisano 17 Kwiecień 2012 Napisano 17 Kwiecień 2012 Fajny klimat. Ładne wizualizacje. Może jedynie ambient occlusion zbyt mocny na mój gust. I jeszcze coś niedobrego dzieje się Ghostem. Wygląda jakby zrobiony był z jednego litego grubego tworzywa sztucznego.
jahred6 Napisano 17 Kwiecień 2012 Autor Napisano 17 Kwiecień 2012 Dzięki! No właśnie jeśli chodzi o ghosta to sobie z nim nie poradziłem. Wydaje mi się że to wina darmowego modelu. Przerabiałem go i tak bo "połowa" wyglądała jakby była z chromu. Jeśli chodzi o AO to ustawiony w Indirect Illumination na 0,8, radius 50, subdivs 16, Ten parametr ustawiam intuicyjnie.
arturskoczek Napisano 17 Kwiecień 2012 Napisano 17 Kwiecień 2012 (edytowane) "Indirect Illumination na 0,8" - zdecydowanie za wysoko. Najlepiej wysmaż sobie samo ao pass, jako osobny obrazek, potem to zmontujesz w PS i będziesz miał 100% kontroli nad AO. No i na drugim renderze drewno na futrynie się rozjeżdza. Edytowane 17 Kwiecień 2012 przez arturskoczek
Bonifatz Napisano 17 Kwiecień 2012 Napisano 17 Kwiecień 2012 Wow ! Pozytywnie mnie zaskoczyłeś Jahr ! Dobra robota ! Tylko intensywność pokazywania prac zwieksz kurde ;D
jahred6 Napisano 17 Kwiecień 2012 Autor Napisano 17 Kwiecień 2012 Hej Luki :D dzięki! Jestem w pewnej części Twoim padawanem ! Miło że się podoba. Teraz obiecuje coś wrzucać no i więcej skrobać :)))
Touch Napisano 17 Kwiecień 2012 Napisano 17 Kwiecień 2012 Nieźle, nieźle, cieszy oko:) W kuchni, aż by się prosiło, żeby kafle na podłodze obrócić o 45 stopni, ale to w całej jadalni musiałbyś też pozmieniać. Odnośnie Ghost'a, wiecie, że w markafoni.pl jest promo na krzesła i itp. od Kartell? Pozdr
vizpeople Napisano 18 Kwiecień 2012 Napisano 18 Kwiecień 2012 Bardzo przyjemna wizka. W szczególności podoba mi się srebrna mozaika. A poza konkursem to osobiście dodałbym większy akcent z któregoś okna. Żeby złamać to dość jednorodne oświetlenie.
3d_operator Napisano 19 Kwiecień 2012 Napisano 19 Kwiecień 2012 jahred6, jeśli można spytac skąd miałeś tego darmowego ghosta? Ja widziałem na stronie chairconcept podobny model (igloo). Wizki bardzo fajne.
jahred6 Napisano 19 Kwiecień 2012 Autor Napisano 19 Kwiecień 2012 http://siesta.com.tr/threedimension/contract.html victoria zwana elizabeth :)
Rekomendowane odpowiedzi